Gratis ijsje.
Gratis ijsje.

Week van de Jonge Mantelzorger

PURMEREND - WelzijnWonenPlus organiseert tijdens de Week van de Jonge Mantelzorger, van 1 tot en met 7 juni, verschillende activiteiten in Purmerend om aandacht te besteden aan de jonge mantelzorgers, om hen te waarderen en hen zichtbaar te maken.

In samenwerking met de gemeente Purmerend en ijssalon Multi-ijs mogen alle jonge mantelzorgers een gratis ijsje ophalen! Ben jij of ken jij een kind of jongere, die zorgt voor of zorgen heeft over een naaste? Bel of app dan naar Floor Hemels via 06-389 319 80, dan zorgen wij ervoor dat jij of de jonge mantelzorger een tegoedbon toegestuurd krijgt om een gratis ijsje bij ijssalon Multi-ijs in Purmerend op te halen. 

Woensdag 1 juni naar het Kinderparadijs

WelzijnWonenPlus nodigt alle jonge mantelzorgers in Purmerend uit op woensdag 1 juni in het Kinderparadijs. Het Kinderparadijs is gelegen aan het Trimpad 4, vlakbij de ijs- en skeelerbaan in de wijk Wheermolen. Vanaf 15.30 tot uiterlijk 19.30 uur wordt er in samenwerking met stichting MEE en Clup Welzijn een gezellige middag/avond georganiseerd. Muziek, kletsen, spelletjes spelen, maar ook hutten bouwen en varen op een vlot.

Van alles te doen

Op eigen gemaakt vuur is er barbecueën, pannenkoeken bakken en marshmallows roosteren. Daarnaast is Frantastic Facepaint (Instagram @frantasticfacepaint) aanwezig om de meest leuke creaties te schminken. Let op, een zwemdiploma is verplicht om mee te kunnen doen met de activiteit. Aanmelden kan via Floor Hemels door te bellen of te appen naar 06 38 93 19 80. 

Ongeveer een kwart van de kinderen en jongeren in Nederland is een jonge mantelzorger. Zij groeien op met iemand in hun directe omgeving met een chronische ziekte, beperking, psychische kwetsbaarheid en/of verslaving. Dat kan een ouder zijn, een broer of zus, maar ook een grootouder of goede buur. Het zorgen voor een ander ervaren zij als normaal en het geeft ook voldoening, daarentegen kan het ook zwaar zijn.


Zo kunnen ze zich zorgen maken of juist zorgen voor zichzelf missen, meer dan hun leeftijdsgenoten zonder zorgsituatie thuis. Om hen te ondersteunen en zichtbaar te maken is het jaarlijks nationale Week van de Jonge Mantelzorger. Ook in Purmerend organiseert WelzijnWonenPlus activiteiten speciaal voor jonge mantelzorgers.