Afbeelding
(Foto: Martijn Cruyff)

Geen stijging lestarieven NKT Theaterschool

PURMEREND - Het huidige schooljaar is nog niet voorbij en de NKT-eindvoorstelling ‘Het Meisje en de Maan’ moet nog gespeeld worden. Toch wordt er bij de NKT Theaterschool al hard gewerkt aan de plannen voor het komende seizoen. De dans-, zang- en theaterlessen aan de Gedempte Singelgracht in Purmerend starten in de week van 11 september.

Ver voor die tijd maakt het NKT-team bekend dat de tarieven voor de lessen dit jaar niet stijgen. "In een tijd waarin het gewone leven al zoveel duurder wordt, zijn wij tegendraads. Natuurlijk stijgen de kosten voor ons ook, maar dat willen we zeker niet verhalen op onze leerlingen. Daarom betaal je voor schooljaar 2023-2024 hetzelfde reguliere lesgeld als in het huidige schooljaar", vertelt directeur Suzan Vermeulen van de NKT Theaterschool.

Volle agenda

De agenda zit voor 2023-2024 flink vol. Het NKT staat dan namelijk twee keer in Theater de Purmaryn. Artistiek leider Jeroen Man realiseert een nieuwe muzikale, sprookjesachtige kerstvoorstelling met de titel ‘Assepoes Anders’. Eind juni/juli ’24 staat ook een gloednieuwe, speciaal geschreven en gecomponeerde eindmusical op het programma. 

De grote NKT-voorstellingen worden ondersteund door een vaste cast. Voor de rollen in deze cast worden audities gehouden. Hieraan kun je alleen deelnemen als je 12 jaar of ouder bent en minimaal in de C-groep (vrijdagavond) zit. Daarnaast moet je ingeschreven zijn als leerling van het NKT. De auditiedata voor het nieuwe seizoen zijn al bekend. Op 17 september vindt de auditie voor Assepoes Anders plaats. 

Kleuters (4/5 jaar) en Jong NKT-ers (6/7 jaar) kunnen vrijwel het hele jaar een gratis proefles volgen. Leerlingen van 8/9 jaar kunnen een proefles doen tot 9 februari 2024. Doordat er twee grote producties op stapel staan, waarvoor ook gerepeteerd moet worden, zijn er voor de leerlingen vanaf 10 jaar vaste proeflesperiodes bepaald. 

Ieder jaar organiseert het NKT diverse specials. Dat zijn leuke extra's voor leerlingen van de Theaterschool. Komend schooljaar zijn er bijvoorbeeld een themaworkshop ‘Les Misèrables' in de herfstvakantie, komt er eer een keuzevak Theater na de Dam, organiseren we voor de onderbouw een Halloweenweek en is op 17 februari de hele school welkom bij het traditionele Valentijnsbal.

Inschrijven

De officiële, online inschrijving voor seizoen 2023-2024 is gestart. Iedereen die voor 10 juli ‘23 inschrijft, krijgt ook nog eens circa 5% korting op het totale lesgeld. Het is ook al mogelijk een proefles te boeken voor het nieuwe seizoen. De lessen van het NKT worden, indien van toepassing, vergoed door het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Meer informatie op www.nkt.nl