Een team van basisschool de Weidevogels met huismascotte Vibaldo.
Een team van basisschool de Weidevogels met huismascotte Vibaldo. (Foto: Ellen Hessels)

Handbaltoernooi voor basisscholen

PURMEREND - Op zaterdag 3 juni organiseert HV Vido het De Graaf Jan Copier Schoolhandbal toernooi voor de groepen 3 tot en met 8 van alle basisscholen in Purmerend en omgeving. Het toernooi wordt gespeeld op de handbalvelden van HV Vido aan de Van IJsendijkstraat in Purmerend.

Zaterdag 3 juni vanaf 09.00 uur op de velden van HV Vido

Het toernooi begint om 09.00 uur voor de groepen 3 en 4 en voor de groepen 5 en 6 start de eerste wedstrijd om 13.30 uur. Rond 16.15 uur uur is het afgelopen.

De volgende scholen hebben zich dit jaar opgegeven: De Beleving, Kawama, Oeboentoe, de Marimba, de Weidevogels, de Toermalijn, ‘t Carrousel en de Vlieger. Op deze zaterdag strijden de gemengde teams van de basisscholen in 2 categorieën om de felbegeerde bekers. Dat zijn de categorieën groep 3,4 en 5,6.

Ook bedoeld als stimulans om lid te worden van de Purmerendse handbalclub

Na afloop Bij het schoolhandbal gaat het om plezier en de kennismaking met de sport voor niet-handballers; er wordt niet zo streng gefloten. De jonge spelers van groep 3 en 4 spelen op een klein veld en met een klein doel. Ze spelen met een zachte bal en foutjes worden niet bestraft, maar uitgelegd.

De kinderen hebben drie woensdagmiddagen op de handbalvelden kunnen oefenen onder leiding van van trainers van Vido. Ze staan te springen om aan het toernooi te beginnen.

Huismascotte

Na afloop krijgt elke deelnemer een vaantje en een uitnodiging om de week erna te komen trainen. Huismascotte Vibaldo van de handbalclub reikt deze uit.