Agrarisch Museum Westerhem.
Agrarisch Museum Westerhem. (Foto: aangeleverd)

Open Depot: nieuwe tentoonstellingsruimte bij Agrarisch Museum Westerhem

BEEMSTER - Het museumseizoen 2023 is ook voor Agrarisch Museum Westerhem aan de Middenweg 185a in Middenbeemster begonnen. Geen nieuwe tentoonstelling dit jaar maar wel een nieuwe tentoonstellingsruimte: Open Depot.

De oude schuur van Westerhem is al jaren in gebruik als opslagruimte voor grote agrarisch objecten. Er is opgeruimd en deze mooie objecten zijn overzichtelijk neergezet. Het is een prachtig Open Depot geworden. Veel oude (hand)gereedschappen, maar ook allerlei zaaimachines, een maaibalk, een veldsmidse, een oude arrenslee, een wanmolen, melkbussen, houten kruiwagens, lantaarns, eigenlijk teveel om alles op te nomen.

De tentoonstelling over het droogmaken en drooghouden van de Beemster met windmolens (waar zijn die mooie molens toch gebleven?) is nog te bewonderen op de 1e verdieping in de stolp. Mocht het traplopen een probleem zijn, beneden in de hooiberging is deze tentoonstelling op video te zien. Met de gratis buitenroute, met veel aanvullende informatie, komt u op de plekken waar ooit de molens hebben gestaan.


Het is open van woensdag tot en met zondag (maandag en dinsdag gesloten) vanaf 13.30 tot 17.00 uur. Entree € 6,00 per persoon. Jongeren tot 18 jaar, museumkaarthouders en HGB-leden op vertoon van hun lidmaatschapskaart gratis toegang.


Agrarische objecten in het Open Depot.