Ondernemer Jip Samhoud nam de genodigden mee in de wereld van virtual reality en chatGPT.
Ondernemer Jip Samhoud nam de genodigden mee in de wereld van virtual reality en chatGPT. (Foto: Rodi Media)

Vrienden voor Purmerend bedanken sponsors met avondje Tech in H20

Algemeen

PURMEREND - Stichting Vrienden voor Purmerend (SVP) schotelde tientallen sponsors, direct betrokkenen en potentiële nieuwe leden op 8 maart een inspirerende en interessante avond voor in Esports Campus H20 in Purmerend. Met een meerledig doel, namelijk om de aanwezigen te bedanken voor hun steun, om potentiële nieuwe sponsors te vertellen wie SVP is wat de stichting doet en last but not least om iedereen mee te nemen richting een compleet andere wereld, namelijk een wereld waarin technologie een steeds voornamere rol gaat spelen. Een hapje en drankje tussendoor en na afloop een walking dinner zorgde voor de kers op de taart. 

Na een welkom van voorzitter Hans van Gelder nam Jeroen Riemeijer het stokje als verbinder van de onderdelen over. Riemeijer introduceerde spreker Dirk Tuip, oprichter van H20 en commissaris van Go!Gaming. Tuip nam de aanwezigen in een kwartier mee in de wereld van gaming en virtual reality gekoppeld aan tech. Zijn ervaringen tot dusverre in en met de Esports Campus deed bij menigeen de oren klapperen. Het blijkt dat H20 nationaal en internationaal, zelfs wereldwijd, bekendheid geniet bij de steeds groter wordende doelgroep. Professionals, bedrijven, onderwijsinstellingen vanuit Nederland en ver over de landsgrenzen, sportverenigingen enzovoorts gebruiken de technologie binnen H20 om zich voor te bereiden en te bekwamen in de wereld van de toekomst en om aan de hand van games nieuwe trainingsvormen toe te voegen. 

Het interessante en steekhoudende verhaal van Tuip maakte aan de andere één ding klip en klaar: wat er in de game-, VR- en techcampus allemaal gebeurt is fantastisch, inspirerend en bijna on-Purmerends. Alleen: de doorsnee inwoner van Purmerend, Waterland en wijde omgeving is zich totaal onbewust van de ongekende (technologische) mogelijkheden van en in de campus. Daar lijkt nog wel een mooie rol weggelegd voor de marketingafdeling van de campus. H20 is tenslotte een geweldig uithangbord, niet alleen voor Purmerend maar voor de gehele regio en zelfs voor heel Nederland.  

Na Dirk Tuip was het de beurt aan ondernemer Jip Samhoud, eigenaar van het bedrijf &samhoud media en een veelgevraagd spreker. Samhoud nam de toehoorders onder andere mee in de wereld van VR-technologie en chatGPT, een prototype van een chatbot met kunstmatige intelligentie, ontwikkeld door OpenAI en gespecialiseerd in het voeren van dialogen met een gebruiker. De chatbot is een groot taalmodel dat is verfijnd met leertechnieken voor kunstmatige intelligentie. ChatGPT gaat de wereld veranderen, zoveel is momenteel wel duidelijk. 

Voor, tijdens en na afloop van het evenement zorgde het duo Rhythm & Megan voor stemmige achtergrondmuziek. Al met al een geslaagde avond, die als ideale voorbereiding gold voor de aankomende activiteiten van SVP voor de kwetsbare medemens. Zoals de Haring & Meer party, Tongen in Purmerend, Haring on Tour en de busreisjes naar de Keukenhof.