De succesvolle heren. Van links naar rechts  Rick Stickelorum, Finn de Jong, Hidde de Haan, David Popping en Kyan de Zinger.
De succesvolle heren. Van links naar rechts Rick Stickelorum, Finn de Jong, Hidde de Haan, David Popping en Kyan de Zinger. (Foto: aangeleverd)

Goud voor heren- en damesteams Turncentrum Waterland

Sport

PURMEREND - Vier damesteams en drie herenteams turnden dit weekend voor doorstroming naar de halve finales of rechtstreekse plaatsing voor het Nederlands Kampioenschap. Vier teams wonnen goud en één team het zilver. Het is landelijk gezien al uitzonderlijk dat een club met zoveel teams op deze niveaus deelneemt, Turncentrum Waterland was daarnaast ook nog eens bijzonder succesvol in Rotterdam en Volendam.

Uitzonderlijk dat een club bij landelijke wedstrijden met zoveel teams zo hoog scoort

Bij de heren in niveau 3 , een team dat volledig bestond uit turners van Turncentrum Waterland, werd in Rotterdam met overmacht gewonnen. Finn de Jong, Rick Stickelorum, Hidde Haan en David Popping maakten met name op de onderdelen rek en vloer het verschil ten opzichte van de concurrentie. Zij plaatsten zich daarmee voor het Nederlands Kampioenschap teams. Jordi Lagas nam deel in het team van Saturna Alkmaar dat zich middels de overwinning in niveau 4 ook plaatste voor het Nederlands Kampioenschap. Zeeger Kamper turnde in de categorie pupillen A eredivisie ook naar het goud met de turners van PAX Hoofddorp. Voor dit niveau volgt deze maand nog een kwalificatieronde.

Verrassend eerste

Bij de dames die in Volendam turnden, werd het team in het D-supplement verrassend eerste met een ruime voorsprong op de nummer twee. De groep die uit de zes turnsters Tessa Slijngaard, Lieke Klinkenberg, Milou Jongejeugd, Esmee Ettema, Esmee Koster en Liz Brand bestond turnde op alle toestellen drie foutloze oefeningen! Door deze geweldige prestatie hebben zij zich geplaatst voor het NK teams in Nijmegen op 15 april. Het juniorenteam in het C-supplement behaalde zilver. Na het derde onderdeel de balk, waar nogal wat steken waren laten vallen, stond het team op de vierde plaats, maar dankzij een super slotronde op vloer waarbij Lindsey Ettema het hoogste cijfer van alle deelneemsters wist te behalen, werd het uiteindelijk toch een tweede plaatds voor het team! Het supplement B team turnde met gedegen oefeningen naar een vijfde plaats, het A-team eindigde eveneens op een vijfde plaats. Hiermee plaatsten zij zich voor de halve finales.

Voor de heren wordt het bondskampioenschap teams een thuiswedstrijd! Want deze vinden onder de naam Van ‘t Hek Turntoernooi plaats op 15 en 16 april in MFSA de Beuk in Purmerend! Turncentrum Waterland is door de KNGU opnieuw gevraagd om een landelijke wedstrijd te organiseren en de club is inmiddels al enkele maanden bezig met de voorbereiding. Naast de bondsfinales staat er ook een kwalificatie voor de eredivisie jeugd- en junioren op het programma. Het wordt een weekend vol mooie turnwedstrijden.

Heren in Rotterdam

Niveau 3 1e en geplaatst voor NK Niveau 4 1e en geplaatst voor NK Jordi Lagas turnde in het team samen met Saturna Alkmaar

Pupillen A 1e, hier volgt nog een kwalificatieronde op 26 maart, Zeeger Kamper turnde in het team samen met PAX Hoofddorp

Dames in Volendam

Supplement D 1e en geplaatst voor het NK Supplement C 2e en geplaatst voor de halve finales Supplement B 5e en geplaatst voor de halve finales Supplement A 5e en geplaatst voor de halve finales.

De verrassende nummer een bij de dames. Achter v.l.n.r. Esmee Koster, Lieke Klinkenberg en Tessa Slijngaard. Voor Esmee Ettema, Milou Jongejeugd en Liz Brand.