Ivo Niehe is aanstaande zaterdagmiddag te gast bij Het Leesteken.
Ivo Niehe is aanstaande zaterdagmiddag te gast bij Het Leesteken. (Foto: aangeleverd)

Ivo Niehe zaterdag 18 maart in kader van Boekenweek bij Het Leesteken

Cultuur

PURMEREND - Ivo Niehe, wie kent hem niet. Het multitalent (programmamaker, presentator, entertainer) dat alle grote sterren voor zijn camera weet te strikken. Maar wat vond er achter de camera plaats? Dat staat in zijn nieuwe boek De Afterparty. Zaterdag 18 maart om 15.00 uur is Ivo Niehe bij Het Leesteken aan de Zuidersteeg voor een Meet & Greet en een (kort) interview. Kom gezellig langs, babbel mee en laat het boek signeren voor jezelf of als cadeau.

Ontvang het Boekenweekgeschenk bij aankoop van € 15 aan Nederlandstalige boeken

De Boekenweek is nog tot en met zondag 19 maart en heeft als thema “Ik ben alles”. Een bijzonder actueel thema waarin de pluriformiteit van onze identiteit centraal staat. Door het aantal rollen dat we tegenwoordig vervullen is het vinden van de eigen identiteit complex en uitdagend. We hebben meerdere gezichten als individu: ouder, kind, mantelzorger partner, werknemer, werkgever, collega, mentor, leerling….noem maar op.

Juist boeken stellen ons in staat onszelf en anderen te ontdekken, te duiden en beter te leren kennen. Vaak door in de huid te kruipen van karakters die we zijn, niet kennen, of nooit tegenkomen. Het vreemde komt dichtbij, en dat wij dichtbij is wordt meer en eerder zichtbaar.

Dit jaar schreef Lize Spit het Boekenweekgeschenk ‘De eerlijke vinder’, een verhaal over vriendschap, solidariteit en het belang van rituelen. Bij aankoop van € 15,- aan Nederlandstalige boeken in de Boekenweek ontvangt iedereen het Boekenweekgeschenk cadeau (zolang de voorraad strekt). 

Het Boekenweekessay ‘Boto Banja’ is geschreven door Raoul de Jong; hij neemt de lezer mee op zijn zoektocht naar een geheim genootschap van ondeugende schrijvers die hun stemmen lieten klinken – of de wereld daar nou klaar voor was of niet. ’Boto Banja’ ligt vanaf deze week voor € 5,- in de boekhandel.

Signeersessies

Tijdens de Boekenweek is traditiegetrouw veel te beleven bij Het Leesteken. Zo vonden er al meerdere signeersessies plaats met onder andere de winnaar van de boekhandelsprijs, Mark H. Stokmans, voor zijn prachtige boek ‘Land van Echo’s’, een monumentale roman over oorlog, vriendschap, passie en een onbereikbare liefde in Spanje. 

Tevens ontvingen Stefanie en Henk Schulte van Het Leesteken Ewa Maria Wagner (schrijfster en altvioliste). Haar nieuwe roman Hotel Goldberg (verwijzing naar de Goldbergvariaties van Bach) vertelt het verhaal van pianiste Marie die voor een erfenis afreist naar Silezië waar haar familie vandaan komt en zij is opgegroeid. Geheimen en keuzes vormen de leidraad van het boek. Voor liefhebbers van o.a. Arthur Japin en Roxanne van Iperen (‘t Hooge Nest).

Julia Khusainova

Vrijdag 17 maart van 15.00 tot 16.00 uur signeert Julia Khusainova haar boek ‘Lola voor Altijd’. Een verrassend debuut waarin de levens van een aantal opmerkelijke personages in Amsterdam en Rusland worden beschreven die allemaal met elkaar verbonden blijken te zijn. Haar moderne, beeldende schrijfstijl en verrassende verhaallijn doet je denken aan Leon de Winter en Bret Easton Ellis.