Het nieuwe logo werd na de kerkdienst van 12 maart onthuld door Ds. Aty van Noort en enkele kinderen..
Het nieuwe logo werd na de kerkdienst van 12 maart onthuld door Ds. Aty van Noort en enkele kinderen.. (Foto: Liesbeth de Jong-Armee)

Stichting Taborkerk onthuld nieuw logo op buitenmuur kerkgebouw

Algemeen

PURMEREND - De Stichting Taborkerk onthulde maandag 12 maart een nieuw logo op de buitenmuur van de Taborkerk. De onthulling werd gedaan door Ds. Aty van Noort, emeritus-predikant, 18 jaar in dienst geweest van de Protestantse Gemeente Purmerend, en enkele kinderen. 

Na de modernisering van de grote zaal en de transitie naar een duurzaam verwarmingssysteem vond het dagelijks bestuur van de Stichting Taborkerk het tijd worden voor een nieuwe huisstijl. Het oude logo werd als gedateerd beschouwd en zij wilden een nieuw en fris beeldmerk. In het kerkblad Mozaïek werd een oproep gedaan voor ideeën. Daarop werd gereageerd door oud-dominee Van Noort.

In het beeld kun je een berg zien, met aan de top een cirkel van stralend licht. Deze cirkel van licht staat voor de transparantie en de humaniteit, de vriendelijke uitstraling en de gastvrijheid, die alle ontmoetingen in het kerkgebouw karakteriseren. Vanuit de cirkel slingert zich een soort lemniscaat als een speelse en soepele lijn om de berg, die staat voor inclusiviteit, gemeenschap, open naar buiten, iedereen, samen en altijd.

Uitgaande van deze inspiratie en dit uitgangspunt en op grond van een eerste schets heeft Philippa Atkinson (grafisch designer) een heel mooi en eigentijds logo ontworpen, dat tegelijk spiritueel als seculier is.