Annemiek start vind't als gift voor Bag of Love.
Annemiek start vind't als gift voor Bag of Love. (Foto: annedonkart)

Ladies Fortune viert jubileum met Bag of Love

Algemeen

PURMEREND – Annemiek Donkersloot viert deze maand het vijftienjarig jubileum van haar damesmodewinkel Ladies Fortune op Padjedijk. Ze besloot een mooie draai te geven aan het jubileum door het te combineren met een leuke actie voor de door haar opgezette stichting Bag of Love. Annemiek bedacht Vind’t, een actie waarmee niet alleen kleding een nieuw leven krijgt, maar waarvan de opbrengst gaat naar Bag of Love.

Bag of Love steekt al zeven jaar vrouwen die met hun kinderen in een opvanghuis verblijven met kerst een hart onder de riem door hen een ‘tas vol liefde’ te schenken. Een handtas door andere vrouwen gevuld met cadeaus. Afgelopen editie werden er maar liefst 250 tassen bezorgd. “We maken grote stappen met Bag of Love”, vertelt Annemiek. “Het heeft duidelijk groeipotentie. Er zijn landelijke initiatieven die graag met ons willen samenwerken om samen Bag of Love groter te maken. Daarom hebben we goede hoop dat we het aantal tassen dit jaar kunnen verdubbelen naar 500.”

Duurzaam

Ze besloot dat succes mee te nemen in het vieren van het jubileum van haar winkel. “We hebben een mooie nieuwe winkel, en ik ben trots op deze 15 jaar. Dus vanaf 17 maart vieren we dat in een jubileumweek met leuke attenties en onder andere een high tea voor de klanten. Maar ik wilde ook iets extra doen voor Bag of Love. Iets dat gelieerd is aan de winkel, dan kom je al snel bij kleding uit. Duurzaamheid is momenteel erg belangrijk, wij letten daar al erg op bij onze leveranciers. Maar je kunt het verder trekken. Daarom hebben wij onze klanten gevraagd of zij nog kleding van ons in de kast hebben hangen die ze niet meer dragen maar wat nog heel, goed en schoon is. Zij kunnen dat bij mij inleveren, met als tegenprestatie een tegoedbon van € 2,50 die ze hier weer kunnen besteden.”

Eigen label voor tweedehands

Annemiek ruimt in haar winkel een mooie plaats in voor de tweedehands kleding die ze er, onder haar eigen label Annedonk, voor een klein prijsje doorverkoopt. “Als het succesvol is laat ik het langer doorlopen, misschien wel voortbestaan. De opbrengst, minus de kosten, gaat naar Bag of Love. Zo probeer ik een nieuw concept uit, dat tegelijk werkt voor een goed doel; groeien met Bag of Love en elk jaar nog meer tassen. Eigenlijk is het een selfsupporting crowdfunding geworden, een gift van Ladies Fortune voor Bag of Love.”

Ze krijgt er al leuke reacties op. “Een klant had nog een mooi setje in de kast hangen, gedragen bij een trouwerij. Dit vond ze er een mooi doel voor. Er zullen labels tussen zitten uit die vijftien jaar die niet eens meer bestaan. Maar het is allemaal kwaliteit, het slijt niet. Ik ben heel benieuwd wat ik weer terug zie komen!”

www.bag-of-love.nl