Erik Zwarthoed en Levien Stevense bereiden zich voor.
Erik Zwarthoed en Levien Stevense bereiden zich voor. (Foto: Els Broers)

Doorstart pianowandeling in Edam

EDAM - Eind vorig jaar zag het er somber uit. De ‘wereldberoemde’ Pianowandeling Edam leek ten dode opgeschreven. Corona liet zijn sporen na. In allerijl werd een nieuw bestuur geformeerd en naar het zich nu laat aanzien is Edam op de laatste zondag van mei (1e Pinksterdag) weer het traditionele muzikale centrum van Noord-Holland. 

Op niet minder dan 20 locaties wordt er gemusiceerd. Van klassiek tot jazz, dixie, en blues. Dat pianomuziek de boventoon voert mag geen verrassing zijn. 

De dag start om 12.00 uur met een concert door Frits Reynaert, de beiaardier van de Speeltoren. En om 13.00 uur zijn de concerten op de verschillende locaties. Van kroeg tot museum, van huiskamer tot winkel en met het slotconcert in de Grote Kerk.

Het is nu nog te vroeg om het hele programma te publiceren, maar zeker is dat Erik Zwarthoed en Levien Stevense in de RK Kerk aan de Voorhaven zullen optreden; twee pianovirtuozen uit Volendam. Alle optredens tijdens de wandeling zijn gratis toegankelijk. Natuurlijk is iedereen van harte welkom om Vriend te worden. 

Je kan vriend worden vanaf €10,- per jaar. Meer bijdragen kan natuurlijk ook. Wilt u zo vriendelijk zijn uw bijdrage over te maken op rekening NL37RABO0118862898 t.n.v. Stichting Piano Edam onder vermelding van uw naam en adres.