"Ik sta te trappelen om het toneel op te gaan." (Foto: Rob Jacobs)

Drag queen Sederginne kijkt uit naar optreden in de Purmaryn

Cultuur

PURMEREND - De hilarische Belgische drag queen Sederginne, die bij het grote publiek bekend werd door haar deelname aan het eerste seizoen van Drag Race Holland, is op 11 maart te zien in theater de Purmaryn in Purmerend. In haar eerste soloshow ‘Van WC Madame Tot Diva’ volgen de bezoekers van de voorstelling Sederginne op weg naar de top aan de hand van eerlijke verhalen, grappige sketches en wervelende lip-sync optredens en komen we erachter of haar bekendheid en succes haar daadwerkelijk gelukkig maken.

Sederginne’s is de eerste queen in Nederland die het theater in gaat met een one-woman show. In haar show ‘Van WC Madame Tot Diva’ blikt de ze terug op hoe het ooit begon en wat haar op de weg naar de top gevormd heeft. Sederginne vertelt op hilarische wijze over de perikelen die ze heeft meegemaakt en die van haar de diva hebben gemaakt die ze vandaag de dag is. Zo komen er tijdens de show diverse verhalen en anekdotes aan bod, waaronder het verhaal over hoe ze ooit begonnen is als de bekendste én beruchtste toiletjuffrouw van Antwerpen.

Sederginne kijkt er naar uit. “Ik sta te trappelen om het toneel op te gaan, wie niet waagt blijft maagd, dat is met alles zo”. Ze erkent de spanning nu al te voelen. “Voor nu nog slapeloze nachten en veel werk, maar we gaan knallen. Ik ben de eerste drag die het land doorkruist met een solovoorstelling dat is heel spannend maar het zit in m’n bloed ik voel aan mijn water dat het een groot feest gaat worden!”, zegt ze in de aanloop naar naar optreden in Purmerend.

In het Purmerends Nieuwsblad de komende weken meer nieuws over de show van deze Belgische drag queeen. Voor kaarten kun je terecht aan de kassa van de Purmaryn. Of via de website www.depurmaryn.nl