Het C-team eindigde als tweede. V.l.n.r. Lindsey Ettema, Isa Droomers, Julia de Boer en Zoë Schulmeister.
Het C-team eindigde als tweede. V.l.n.r. Lindsey Ettema, Isa Droomers, Julia de Boer en Zoë Schulmeister. (Foto: aangeleverd)

Turncentrum Waterland neemt bezit van podium

Algemeen

REGIO - Liefst 4 teams van Turncentrum Waterland stonden afgelopen op het podium bij landelijke kwalificaties in Weert en in het District in Amsterdam. Daarnaast werden er ook vier individuele medailles behaald. 

In Weert werd zaterdag de tweede kwalificatie gehouden voor teams. Turncentrum Waterland trad aan met drie teams die alle drie in de prijzen vielen. Het C-team dat uit jeugd 1e en junior 2e divisie turnsters bestond behaalde een tweede plaats, ook het B-team dat uit junior 1e en senior 2e divisie bestond behaalde een tweede plaats. Beide teams verbeterden zich daarmee 3 plaatsen tov de eerste kwalificatie.

Het A-team, bestaande uit de senior 1e divisie turnsters Verena Sens, Megan Jacobs, Rosalie de Boer en Luna de Bruijn behaalde net als bij de 1e kwalificatie een 3e plaats. Deze 3 teams turnen nog een laatste kwalificatie in maart, maar hebben goede vooruitzichten om door te stromen naar de landelijke halve finales! In Amsterdam turnden de pupillen in niveau 2 eveneens hun tweede teamwedstrijd. Eva Lustig, Josje Kind, Melody Nillesen en Laura Fledderus behaalden daar een glansrijke overwinning met maar liefst 10 punten verschil op de nummer 2.

Ook individueel werden er medailles behaald dit weekend. Bij de Jeugd 3e divisie behaalde Lieke Klinkenberg het brons. Brons was er ook voor Esmee Koster en Tessa Slijngaard bij de Jeugd 2e divisie. Esmee Ettema wist door een foutloze wedstrijd het zilver in de wacht te slepen bij de junioren 3e divisie.

Een succesvol weekend voor de turnsters van Turncentrum Waterland. 12 februari zijn er opnieuw individuele wedstrijden en de laatste teamkwalificatie vindt plaats op 12 maart in Reusel. 

Het A-team met v.l.n.r. Verena Sens Rosalie de Boer en Luna de Bruijn.