De politie was er bijtijds bij, anders hadden er vele honderden hennepplanten gestaan.
De politie was er bijtijds bij, anders hadden er vele honderden hennepplanten gestaan. (Foto: ter illustratie)

Weer drugspand gesloten, nu aan Impuls in Baanstee West

Algemeen

PURMEREND - Ellen van Selm volgt de lijn van haar voorganger Don Bijl. De burgemeester heeft op dinsdag 24 januari een bedrijfspand aan Impuls voor negen maanden laten sluiten. Op de bovenverdieping van het pand op bedrijventerrein Baanstee West waren voorbereidingen getroffen om hennep te kweken. Er groeiden nog geen planten in het pand, maar er was wel sprake van vermogensfraude. Daarnaast zijn er meerdere patronen aangetroffen voor een vuurwapen. Alles op de locatie was duidelijk ingericht voor de productie van een kwekerij.

De hennepkwekerij in aanbouw kwam aan het licht tijdens een integrale controle op het bedrijventerrein op 11 november 2022. Deze controle vond plaats in samenwerking met de politie. De aangetroffen spullen zijn in beslag genomen. Hoewel er nog geen planten groeiden, was wel sprake van strafbare voorbereiding, zoals dat heet. Tevens is er munitie voor een vuurwapen aangetroffen. Vanwege deze omstandigheden wordt het pand voor negen maanden gesloten. 

De burgemeester doet een oproep aan de inwoners in Purmerend: ‘Heeft u een vermoeden van een verdacht adres? Maak dan melding bij de politie op telefoonnummer 0900-8844, via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000 of bij de gemeente via fraudemeldpunt@purmerend.nl.