Zonder veel woorden is in Close te zien hoe weinig er nodig is om een hechte vriendschap te verbreken.
Zonder veel woorden is in Close te zien hoe weinig er nodig is om een hechte vriendschap te verbreken. (Foto: aangeleverd)

Programma Filmhuis Purmerend

Cultuur

PURMEREND - Overzicht van de films die Filmhuis Purmerend draait in ’t Stamhuis aan de Kerkstraat 11 (tegenover theater de Purmaryn).

Vrijdagavond 27 en dinsdagmiddag 31 januari Close – Lukas Dhont, België / Nederland / Frankrijk, 2022, 105’.

De jonge regisseur Lukas Dhont ontroerde en veroverde het Filmfestival van Cannes met zijn ingetogen portret van een vriendschap.

De dertienjarige Leo en Remi zijn vrienden zo lang ze zich kunnen herinneren. De vriendschap is vrolijk, intens en bovenal onafscheidelijk. Leo is kind aan huis bij Remi, die geen broers of zussen heeft. Hij blijft er ook regelmatig overnachten. Op het moment dat ze naar de middelbare school gaan, wordt hun vriendschap op de proef gesteld wanneer enkele meisjes ronduit vragen of ze een koppel vormen. Deze ogenschijnlijk onschuldige gebeurtenis lijkt genoeg om hen uit elkaar te drijven. Het maakt iets los bij Leo en hij probeert beetje bij beetje afstand te nemen van zijn goede vriend. Dat schiet bij Remi in het verkeerde keelgat.

Zonder veel woorden laat de film zien hoe weinig er nodig is om een hechte vriendschap te verbreken en hoe groot de gevolgen kunnen zijn.

Aanvang 27 januari 20.00 uur, 31 januari om 13.30 uur. De toegangsprijs is € 7,50 (Voor vrienden € 6,00). Neem je reserveringsbewijs mee, digitaal of op papier, de code die erop staat wordt gescand.


Zaterdag 28 en dinsdag 31 januari Las Bestias – Rodrigo Sorogoyen, Spanje / Frankrijk, 2022, 137’.

De Franse Antoine en Olga zijn naar een prachtige streek van Spanje verhuisd om biologisch te boeren en dichter bij de natuur te wonen. Met hun stedelijke en academische achtergrond vormen ze een groot contrast met de bewoners die al hun hele leven in deze streek wonen. Als er gestemd moet worden over de komst van windmolens zijn Antoine en Olga tegen. De oorspronkelijke bewoners van het dorp zien in het uitkopen juist de mogelijkheid om het gebied eindelijk te kunnen verlaten. Het conflict tussen lokale bewoners en het Franse koppel loopt zo hoog op dat het allang geen burenruzie meer mag heten. Wat begint als kleine pesterijen mondt al snel uit in bedreigingen. 

Aanvang beide dagen 20.00 uur. De toegangsprijs is € 7,50 (Voor vrienden € 6,00). Neem je reserveringsbewijs mee, digitaal of op papier, de code die erop staat wordt gescand.

Reserveren kan op de website www.filmhuispurmerend.nl en daar vindt u ook informatie over de andere films die er gedraaid worden. Contact is mogelijk via info@filmhuispurmerend.nl.