Bert Natter.
Bert Natter. (Foto: aangeleverd)

Bert Natter gast in Boeken bij Betje

MIDDENBEEMSTER - Op vrijdag 17 februari van 20.00 tot 21.30 uur is Bert Natter te gast in de serie Boeken bij Betje. De organisatie is in handen van het Betje Wolff Museum in samenwerking met José Ferdinandus. Plaats van handeling is Onder de Linden aan de Middenweg 150n met schrijvers

Bert Natter zal vertellen over zijn boek ‘Leven met Lidewij’, een liefdevol portret van zijn dochter met een meervoudige beperking als gevolg van een zeldzame, spontane gen-mutatie. Hij putte daarvoor uit aantekeningen die hij al vanaf haar geboorte maakte, maar gaat ook te rade bij filosofen, dichters, geleerden en schrijvers. Hij doet een poging de werking van haar brein te doorgronden en probeert een antwoord te vinden op de vraag wat een mens eigenlijk mens maakt.


Hij doet dat op een empathische wijze, integer en zonder enige sentimentaliteit, maar toch zo dat de lezer er diep ontroerd door raakt en af en toe hartelijk moet lachen. Bert Natter is behalve schrijver ook uitgever. Hij debuteerde als romanschrijver met ‘Begeerte heeft ons aangeraakt’ waarin de vuurwerkramp in Enschede een belangrijke rol speelt.

Na afloop vragen

Alexander Reeuwijk gaat met de schrijver in gesprek. Na afloop van het interview is er gelegenheid tot het stellen van vragen. Ook kunt u het boek bekijken en/of kopen. De entreeprijs is 12 euro (inclusief koffie/thee en een Betjebonbon). Betalen kan aan de kassa met pin of contant. Reserveren kan door te mailen naar boekenbijbetje@gmail.com


De volgende avonden van Boeken bij Betje zijn op vrijdag 17 maart: Alexander Reeuwijk over zijn nieuwe boek ‘Oog in oog met de goden' en vrijdag 14 april: Nhung Dam over haar boek ‘Definitie van liefde'.