Van links naar rechts Bart Ploeger (coördinator hospice|), Erika Hes (Rabobank), Yvonne Los, Arnold Koen, Bianca Los en Frits Janssen.
Van links naar rechts Bart Ploeger (coördinator hospice|), Erika Hes (Rabobank), Yvonne Los, Arnold Koen, Bianca Los en Frits Janssen. (Foto: Evert Ruis)

Kerstbomenactie Koen groot succes

REGIO - Een prachtig resultaat van de kerstbomenactie van Tuincentrum Koen: een bedrag van 900 euro werd onlangs overhandigd aan hospice Thuis van Leeghwater.

Voor elke kerstboom die in december, met een bon uit de krant, bij Tuincentrum Koen werd gekocht, doneerde Arnold Koen 2,50 euro aan het hospice. Vele klanten hebben het artikel en de bon uit de krant gescheurd, zodat van hun aankoop een deel van het geld naar dit goede doel ging. Het totaalbedrag werd door de Rabobank nog eens verdubbeld. Dit mooie resultaat werd afgelopen week aan het hospice aangeboden. 

Frits Janssen, penningmeester en fondsenwerver, is blij en dankbaar. "We kunnen het geld goed gebruiken voor de verduurzaming van en schilderwerk aan ons gebouw."

Iets goeds doen

Arnold Koen is tevreden. "Het is toch de kerstgedachte. Mensen doen graag iets goeds voor een ander. Ik ben blij dat wij op deze manier kunnen bijdragen." De nichten van Arnold, Bianca en Yvonne Los, die ook werkzaam zijn in Tuincentrum Koen, geven aan dat het hospice dicht bij de mensen staat. Bianca: "Vrijwilligers kwamen speciaal langs om hier hun kerstboom te kopen. Ook waren er veel mensen die het hospice een warm hart toedragen, omdat zij iemand kenden die er heeft verbleven." Yvonne voegt toe: "Mensen spraken over ervaringen met familieleden. Hoe prettig het is dat in zo'n moeilijke periode het hospice steun biedt." 

Donatie uit het hart

Erika Hes, Adviseur Coöperatie en Communicatie bij de Rabobank, sluit zich hierbij aan. "Het is een donatie uit het hart. Uit ons coöperatiefonds geven wij elk jaar donaties aan stichtingen en verenigingen. Een team van leden kiest de goede doelen en zorgt ervoor dat dit op een goede maatschappelijke plek, zoals dit hospice, terechtkomt. Toen deze actie bij mij bekend werd, nam ik contact op met Arnold, zodat we hierin konden samenwerken."

Aanvragen donaties

Andere voorbeelden waar donaties aan gegeven worden, zijn bijvoorbeeld speeltuinen en de vele, lokale verenigingen. Die kunnen een donatie vaak goed gebruiken. Aanvragen voor donaties uit het coöperatiefonds kunnen gewoon via de website van de Rabobank gedaan worden. 

Nieuwe actie

Het steunen van zo'n maatschappelijk doel is iets dat Tuincentrum Koen graag nog eens doet. "We denken aan een nieuwe actie. We zijn ons nog aan het beraden hoe we dat op gaan zetten."