Verhalen WO II gezocht voor NKT-voorstelling

PURMEREND - Op de avond van de Nationale Dodenherdenking op 4 mei zetten theatermakers en artiesten in heel Nederland zich in om deze dag van extra betekenis te voorzien. Elk jaar spelen gelijktijdig meer dan honderd voorstellingen die ieder op hun eigen manier betrekking hebben op de Tweede Wereldoorlog. Ook 17 Purmerendse jongeren van de NKT Theaterschool doen in 2023 mee aan dit project. 

Verhalen van ervaringsdeskundigen

Zij maken, onder leiding van theatermaker Tim Schuitvlot – van den Hout, een eigen voorstelling over de Tweede Wereld Oorlog. Deze voorstelling zal op 4 mei, na afloop van de Dodenherdenking, in Theater de Purmaryn, en op 5 mei in het NKT Theater te zien zijn.

Als basis voor deze productie worden verhalen van ervaringsdeskundigen gebruikt: Purmerenders die de Tweede Wereldoorlog hebben meegemaakt of die daar direct door zijn beïnvloed. De deelnemers, in de leeftijd van 12 tot 19 jaar, zullen deze verhalen theatraliseren en onderdelen gebruiken voor de uiteindelijke voorstelling. Ze komen daartoe graag in contact met mensen die bereid zijn hun ervaringen met hen te delen in een gesprek.


Bent of kent u iemand die de Tweede Wereldoorlog heeft meegemaakt of er direct door beïnvloed is? Wilt u uw verhaal delen, zodat het door de jonge theatermakers verwerkt kan worden in deze bijzondere voorstelling? Stuur dan een mail naar info@nkt.nl voor meer informatie.