Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Alle ballen gaan weer rollen

Algemeen

NOORD - In het achterliggende weekeinde had Koning Winter nog zijn invloed op het wedstrijdprogramma. Vanaf komende zaterdag en zondag zullen in principe alle ploegen weer binnen de lijnen verschijnen.

De grootste klap werd zonder concurrentie uitgedeeld in de Zaterdag 4e divisie. Daar werd ASV De Dijk op alle fronten afgetroefd door middenmoter Spijkenisse. Bij rust was het al 1-5 en eindigde de strijd met een 1-8 nederlaag. Het Amsterdamsche Voetbal schreef begrijpelijkerwijs over een inktzwarte middag op het scorebord voor De Dijk. De kans op herstel is er zaterdag. Dan ontvangt de nummer 2 op de ranglijst Smitshoek de rode lantaarndrager De Dijk. 

In de Zaterdagse 1A hoopte HBOK tegen Nunspeet iets aan haar positie te kunnen doen. Handhaven is het doel voor de ploeg van nu nog Coto. Er was geen gebrek aan spektakel. Na een matige eerste helft liet HBOK na de pauze zien wat het in huis heeft, maar verder dan een 2-2 kwam HBOK niet.  Met die score schieten beide teams weinig op en HBOK nog het minste.  Zaterdag is De Meern de te verassen tegenstander voor HBOK.

In Zaterdag 3A wacht De Volewijckers nog altijd op een andere wind. Een uiterst effectief ADO’20 klopte de Noord-Amsterdammers met 0-4. 

Bij De Volewijckers werd begin januari afscheid genomen van trainer Frank Schuitemaker. Het is aan Ale van der Zee de juiste weg weer te vinden. Zaterdag wacht De Volewijckers een uitwedstrijd bij OFC.

In Zaterdag 4C werd nagenoeg alles afgelast. Kadoelen blijft daardoor zonder inspanning koploper en neemt het zaterdag op tegen AGB. De ploeg die afgelopen weekeinde juist wel speelde en met 5-1 won van Atletico Club.

In Zondag 4c had iedereen nog een vrije ronde en opent koploper Meteoor het tweede deel van het seizoen bij DSS.