Burgemeester Femke Halsema en stadsdeelbestuurder Brahim Abid in gesprek met Flora4Life
Burgemeester Femke Halsema en stadsdeelbestuurder Brahim Abid in gesprek met Flora4Life (Foto: aangeleverd)

Strijdbijl Oudjaarsvuur lijkt begraven

NOORD - Wat eerder dit jaar door burgemeester Halsema was aangekondigd als een gesprek van 20 minuten mondde uiteindelijk vrijdagmiddag op het Stadhuis in haar kantoor uit in een goed gesprek van ruim een uur. De mensen van Flora4Life gaat haar weigering 'nog iets als een vuur te organiseren rond de jaarwisseling' heroverwegen. 

Het lang verwachte bakkie koffie en de uitkomst van het gesprek leerde dat er sprake was van enige "miscommunicatie" aan beide zijden. 

'En dat klinkt al veel beter dan wat er 2 januari gezegd werd' aldus Patrick van Bronswijk en de secretaris John de Jong namens Flora4Life. 'Er is nog een lange weg te gaan om te zorgen dat er in het vervolg geen "miscommunicaties" meer zullen ontstaan.'


Beide partijen zijn bereid zich hier voor in te zetten. Intern zal stichting Flora4Life nog eens goed gaan nadenken of zij dit jaar weer het oudejaarsvuur wil gaan organiseren. 


'Een evenement van dit kaliber is een aanslag op je privé leven en gezondheid. Toen wij tijdens de eerdere bewonersbijeenkomst duidelijk maakten niet zeker te zijn of we het nog willen organiseren schrok de burgemeester best wel. Daarnaast was de steun van de noorderlingen voor de stichting overweldigend en dat maakte ook indruk.'


De strijdbijl is voor nu begraven en beide partijen spreken de wens uit dat dit hopelijk zo blijft.