Afbeelding
(Foto: )

VOLTEN X VANTRIEST in Atelier Volten Amsterdam

NOORD - Als winnaar van de eerste Open Call toont Art van Triest van 28 januari t/m 5 maart zijn werk in Atelier Volten. Van Triest presenteert zijn werk in relatie tot dat van André Volten. 

Uit het werk van André Volten spreekt een voorkeur voor een directe benadering van beeld. Samen met het materiële karakter en de lijnvoering is deze invloed van grote betekenis voor het werk van Van Triest, maar er zijn ook duidelijke verschillen. In tegenstelling tot Volten wil Van Triest een duidelijk verhaal vertellen met zijn werk. Hij spreekt zich nadrukkelijk uit over de tijd waarin we leven en de maatschappelijk relevantie van zijn beeldend onderzoek. 

Centraal in het werk van Van Triest staat de menselijke neiging om onze fundamentele angst en onzekerheid te bezweren met een ordening, een systeem. Dit coping mechanisme is een poging om vat te krijgen op de wereld om ons heen, die voortkomt uit een diepe behoefte aan controle, of de illusie van controle. De tentoonstelling presenteert zich als een levend onderzoek. Als artist in residence zal Van Triest de tentoonstelling blijven uitbreiden. 


Met de nieuwe tentoonstellingsreeks ‘VOLTEN X …' blaast Atelier Volten aan de Asterdwarsweg 10 nieuw leven in de maakgeschiedenis van het voormalige atelier van André Volten.