Herstart Jeugdafdeling Bel Canto

OOSTZAAN - De jeugdafdeling van Bel Canto gaat weer van start. Op 1 juli vorig jaar is deze gestopt omdat er te weinig leden waren. Met name de lockdowns in de Corona-periode waren daar debet aan. Maar er gaat ook het een en ander veranderen.

Het afgelopen decennium is er veel veranderd in met name het basisonderwijs. De scholen gingen over op het continurooster, waardoor er een grotere vraag kwam naar naschoolse opvang. De naschoolse opvang groeide en ging ook meer activiteiten aanbieden op allerlei gebied: sport, cultuur, creativiteit. Veel verenigingen speelden daarop in en pasten hun tijden aan. Dat doet Bel Canto nu ook.

De lessen zijn op dinsdag van 17.00 tot 18.00 uur, te beginnen met twee gratis 'snuffellessen' op 14 en 21 februari in De KunstGreep. Ouders en andere belangstellenden mogen er het laatste kwartier bij zijn. Foto's maken mag niet. 

Iedereen is welkom om te komen dansen, zingen en acteren. Belangstellenden kunnen lid worden en vanaf 7 maart elke week meedoen. Zorg er voor dat je kleding draagt waarin je je gemakkelijk kunt bewegen. En zorg dat je gym- of dansschoenen aan hebt. Aan de ouders wordt gevraagd hun kind(eren) tegen 17.00 uur te brengen en om 18.00 uur weer op te halen. De les kunnen ze niet bijwonen.

Jeugdtheater Bel Canto staat onder leiding van de ervaren theaterdocent Carola Vossen. Zij geeft theaterlessen in scholen en bij diverse instellingen voor naschoolse opvang.

Bel Canto probeert de kosten voor de leden zo laag mogelijk te houden. Ze wil dat iedereen in staat gesteld wordt zijn/haar hobby uit te oefenen. Het lidmaatschap van de jeugdafdeling bedraagt € 17,50 per maand.