Jelle Bakker ontvangt een aantal leerlingen.
Jelle Bakker ontvangt een aantal leerlingen. (Foto: Barbara van Wijk )

Sociaal Plein nu ook schildersatelier

Algemeen

OOSTZAAN - Elke maandagmiddag wordt het Sociaal Plein in De KunstGreep omgebouwd tot heus ‘schildersatelier’. Jelle Bakker ontvangt daar dan een aantal ‘leerlingen’. Allemaal beginners. Hijzelf is begenadigd autodidactisch schilder, die uitblinkt in veelzijdigheid, maar hij heeft naam en faam opgebouwd met zijn alom bekende aquarellen van het Oostzanerveld. 

door Barbara van Wijk

Dinsdagochtend gonst het op het Sociale Plein van koffiedrinkers. De kring van bezoekers wordt steeds groter en gezelliger en ook Jelle streek daar af en toe neer om een ‘bakkie’ te doen. De bezoekers zijn merendeels ouderen en alleenstaanden, mensen die een beetje aanspraak en warmte zoeken bij elkaar. 

Toen Jelle door Nancy gevraagd werd of hij het misschien leuk zou vinden om ‘iets met deze groep mensen te gaan doen’ bedacht Jelle zich geen moment. Natuurlijk vindt hij het heel leuk om gezamenlijk creatief bezig te zijn, en ook vindt hij het fantastisch om met elkaar de schilderskwast ter hand te nemen. Zijn sociale schildershart sprong open en nu worden er onder zijn leiding in dit geïmproviseerde atelier de mooiste schilderwerken geproduceerd. 

Gezien het enthousiasme van de deelnemers, zal Jelle hier nog wel even mee doorgaan. Uiteraard zijn de lessen liefdewerk oud papier en ook geheel vrijblijvend. Wie mee wil doen, schuift maar aan. Wel graag even aanmelden via telefoonnummer 075 6843828 (Jelle Bakker), want er kunnen tien mensen deelnemen en vol is vol. Eind april zal er in De KunstGreep een expositie worden georganiseerd waarbij de resultaten van deze aquareleer-lessen worden tentoongesteld.