Warsaw Trio is begin 2018 opgericht aan de Fryderyk Chopin University of Music in Warschau.
Warsaw Trio is begin 2018 opgericht aan de Fryderyk Chopin University of Music in Warschau. (Foto: Aangeleverd Castellum)

Klassieke muziek luisteren in Castellum

Cultuur

ALPHEN - Het nieuwe jaar begint goed voor klassieke muziekliefhebbers in Castellum. Op zondag 22 januari om 14.00 uur neemt het prijswinnende Warsaw Trio het publiek mee op een muzikale reis langs meesterwerken van onder anderen Frédéric Chopin, Amadeus Mozart, Ludwig von Beethoven en Johannes Brahms.

Tijdens de muzikale reis spelen Pawel Popko (piano), Maria Leszcynska-Thieu (cello) en Piotr Thieu-Quang (klarinet) onder andere Mozart’s Clarinet Quintet in A Major en Trio in B flat major van Ludwig van Beethoven.

Prijzen

Warsaw Trio is begin 2018 opgericht aan de Fryderyk Chopin University of Music in Warschau. Ondanks het feit dat dit Poolse ensemble pas 5 jaar samen speelt, heeft zij al diverse prijzen gewonnen op internationale en nationale competities voor zowel solo- als kamermuziek. Naast hun liefde voor klassieke meesterwerken is het trio ook bijzonder gefascineerd door hedendaagse muziek, die wordt gekenmerkt door interessante intellectuele inhoud, energie en potentieel voor creatieve expressie. Zij breiden hun repertoire dan ook voortdurend uit met uitstekende werken van Poolse componisten onder wie Henryk Mikolaj Górecki, Pawel Mykietyn en Piotr Moss.

Tijdens het concert wordt gebruik gemaakt van de nieuwe concertvleugel van Castellum. Dit handgemaakte instrument, een Yamaha cfx, werd onlangs door de Vrienden van Castellum aan het theater geschonken en behoort tot de absolute top. En dát gaat de (klassieke) muziekliefhebber volgens Castellum zeker horen.

Het volledige programma staat op de website van Castellum. Kaarten á € 28,50 inclusief pauzedrankje zijn te koop aan de kassa (dinsdag t/m zaterdag tussen 12.00 en 14.00 uur) of via de website.