Eind december zijn de vernieuwde ruiterroutes door wethouder Relus Breeuwsma en Hippisch Centrum Zegersloot heropend.
Eind december zijn de vernieuwde ruiterroutes door wethouder Relus Breeuwsma en Hippisch Centrum Zegersloot heropend. (Foto: CDA Alphen)

Ruiterpaden Zegerslootgebied heropend

Nieuws

ALPHEN - Ook te paard heeft het Zegerslootgebied volgens de gemeente Alphen veel te bieden. De afgelopen maanden is groot onderhoud uitgevoerd aan de zuidelijke ruiterroute in het gebied. Eind december zijn de vernieuwde ruiterroutes door wethouder Relus Breeuwsma en Hippisch Centrum Zegersloot heropend.

Samen met de provincie Zuid-Holland werkt de gemeente Alphen aan het verbeteren van de ruiterroutes. Twee jaar geleden is al onderhoud aan het noordelijke gedeelte van de ruiterroute uitgevoerd. Het zuidelijke deel van de route - van ongeveer 8 kilometer lang - is de afgelopen jaren weinig onderhouden, waardoor dit deel van de route niet meer door ruiters te gebruiken was. In overleg met de Vrienden van Park Zegersloot, IVN en het hippisch centrum zijn de plannen voor het verbeteren van de paden tot stand gekomen. Zo is zand aangebracht en het groen is gesnoeid waar de paden niet breed genoeg waren. Inmiddels is de volledige route weer toegankelijk voor paarden en hun ruiters. 

Talloze horecagelegenheden, verenigingen en sportclubs zijn gevestigd in park Zegersloot. Denk aan de surfclub, de roeivereniging, de golfclub, en de waterskibaan, om een paar te noemen. Maar ook kan de wintersport in het park worden beoefend.