Meesterpianiste Anna Vinnitskaya, een absolute ster in de wereld van de klassieke muziek, speelt in de Remonstrantse Kerk.
Meesterpianiste Anna Vinnitskaya, een absolute ster in de wereld van de klassieke muziek, speelt in de Remonstrantse Kerk. (Foto: Marco Borggreve)

Anna Vinnitskaya treedt op in Nieuwkoop

NIEUWKOOP - Stichting Kamermuziek Nieuwkoop luidt het nieuwe jaar in met een spectaculair Minifestival in de Remonstrantse Kerk. 

Stel je voor: Taylor Swift zingt in Nieuwkoop. Of Beyoncé, of Adèle. Een event van vergelijkbare allure staat te gebeuren op zaterdag 14 januari aanstaande. Meesterpianiste Anna Vinnitskaya, een absolute ster in de wereld van de klassieke muziek, speelt in de Remonstrantse Kerk. In 2007 won zij de Eerste Prijs bij het prestigieuze Koningin Elisabethconcours in Brussel. Sindsdien kwam haar carrière in een stroomversnelling en trad ze wereldwijd op met de grote orkesten op de meest voorname podia. Haar muzikale inzicht is overweldigend, haar vertelkunst innemend en haar kunnen verbazingwekkend. Recensenten roemen de combinatie van delicate poëzie en overrompelende energie. Vinniskaya speelt hoogtepunten uit de rijke pianoliteratuur, met werken van Franck, Skrjabin, Chopin en Ravel.

ROctet

Een dag later, op zondagmiddag 15 januari, is het de beurt aan ROctet, het enige vaste professionele strijkoctet van Nederland. In 2016 brachten altvioliste Francien Schatborn en voormalig concertmeester Ronald Hoogeveen hun strijkersvrienden uit het Radio Filharmonisch Orkest bijeen en vormden het nieuwe ensemble ROctet, voluit het Radio Strijkoctet. Vanaf dat moment begon een stormachtige opmars met wervelende optredens in diverse concertseries en op radio en tv. Wervelend zal het ook zijn in de Remonstrantse Kerk, geholpen door de prachtige akoestiek: de bezetting voor dubbel strijkkwartet staat garant voor een surround-geluidservaring. ROctet brengt een uitgelezen programma met de allermooiste stukken uit het octetrepertoire, van Afanasyev, Sjostakovitsj en Mendelssohn. 

Bestelinformatie op www.kamermuziek-nieuwkoop.nl.


Anna Vinnitskaya, piano: zaterdag 14 januari 2023 / aanvang 20.00 uur / Remonstrantse Kerk, Dorpsstraat 131, Nieuwkoop.

ROctet, strijkoctet: zondag 15 januari 2023 / aanvang 14.30 uur /Remonstrantse Kerk.

Kaarten: volwassenen € 30,00 / kinderen en jongeren t/m 17 jaar € 10,00 / Verkrijgbaar bij 't Gouden Hart van Nieuwkoop, Dorpsstraat 105, 0172-579292 of via www.kamermuziek-nieuwkoop.nl.