Het was een onrustige jaarwisseling in Alphen.
Het was een onrustige jaarwisseling in Alphen. (Foto: Archief)

Onrustige jaarwisseling

ALPHEN/REGIO - De jaarwisseling in Alphen is onrustig verlopen. In het 'Rooie Dorp' is de ME bekogeld met zwaar vuurwerk. In de wijk was tijdens de jaarwisseling een schutting gesloopt en er was een vuur gesticht. Toen de ME ingreep, vlogen vuurwerkbommen om de oren.

Eerder tijdens het begin van de nacht stichtten omstanders brand in de Van Oldenbarneveltstraat. Ze hadden een vreugdevuur op straat gemaakt van pallets en afval. Dit terwijl de gemeente van tevoren een verbod op vreugdevuren had aangekondigd en zou ingrijpen. De ME kwam ter plaatse en de brandweer kon vervolgens de brand blussen.

De brandweer moest verder tijdens oud en nieuw uitrukken naar de Snijdelwijklaan (Boskoop), Preludeweg (Alphen) en Rossinihof (Alphen) om voertuigbranden te blussen. Veiligheidsregio Hollands-Midden meldt bij Studio Alphen dat er vier voertuigen zijn uitgebrand of schade hebben opgelopen.

"Een schuur achter een woning aan de Koningin Julianastraat in Benthuizen is in vlammen opgegaan. De meeste andere voorvallen waren container- en afvalbranden. Ook zijn de nodige bushokjes gesneuveld tijdens oud en nieuw."

Teamchef John Niemeijer van de politie Alphen spreekt zich op Twitter uit over de jaarwisseling. "Het blijft bizar te zien hoeveel risico collega's en andere hulpverleners lopen of zelfs gewond raken tijdens een "viering" van een jaarwisseling. Gelukkig konden alle collega's van de politie Alphen aan den Rijn na hun dienst ongeschonden naar huis om hun wensen voor 2023 te delen."


Receptie

ALPHEN - De gemeente Alphen nodigt haar inwoners uit voor de Nieuwjaarsreceptie op maandag 9 januari om 19.30 uur in het gemeentehuis op het Stadhuisplein. 

Om 20.00 uur houdt burgemeester Liesbeth Spies haar nieuwjaarstoespraak. Daarna is er gelegenheid om te proosten op het nieuwe jaar.