Er is binnenkort weer van alles te beleven bij Parkvilla.
Er is binnenkort weer van alles te beleven bij Parkvilla. (Foto: Parkvilla)

Binnenkort in Parkvilla

Popfestival Nieuwe Muziekschool Alphen

Theater

Op 25 januari organiseert de popafdeling van de Nieuwe Muziekschool Alphen met Parkvilla voor de derde keer een popfestival. Cursisten zullen deze avond laten zien wat ze in huis hebben met een repertoire variërend van singer-songwriter tot metal, en van rock tot R&B. De  volgende popbands en artiesten zullen spelen: Troubles, After Hours, Ipanic, Escalation en de NMSA PopProject Band.

Cursus

Verhalen uit de kunstgeschiedenis

Vanaf 9 januari start een nieuwe reeks van zes lessen over actuele onderwerpen op twee verschillende startdata. Kunstgeschiedenis is voor Karin Braamhorst een schatkamer waarin pareltjes te vinden zijn die zij wil delen met de wereld. Als kunsthistorica onderzoekt Karin al jaren prachtige beelden en verhalen van kunstenaars uit alle tijden.

Film: Call Jane

Joy (Elizabeth Banks), een huisvrouw in het Amerika van de jaren ’60, kijkt uit naar het krijgen van haar tweede kind. Maar haar roze wolk wordt overschaduwd door het nieuws dat deze zwangerschap haar eigen leven serieus in gevaar brengt. Ze wendt ze zich tot ‘The Janes’ een geheime groep vrouwen die onder leiding van de charismatische Virginia, gespeeld door Sigourney Weaver alles riskeert om vrouwen hun eigen keus te kunnen laten maken.

Triangle of Sadness

Een cruiseschip met aan boord een bont gezelschap aan rijke passagiers komt in een hevige storm. De cruise eindigt catastrofaal en strandt met een groep miljardairs en een schoonmaakster op een onbewoond eiland. In een strijd om te overleven wordt de hiërarchie volledig op zijn kop gezet. De film was dé grote winnaar van het Cannes Filmfestival en won ook alle grote Europese Filmprijzen.