Inwoners werken in Burgerberaad aan toekomst

REGIO - Ruim driehonderd deelnemers ontwikkelen in het Burgerberaad voorstellen voor de toekomst van Zuid-Holland. Over de onderwerpen wonen, leefbaarheid, verkeer en vervoer en de toekomst van het platteland zijn deelnemers met elkaar in dialoog gegaan over de vraag ‘wat vind jij dat er anders moet in Zuid-Holland?'. De resultaten, het Burgerakkoord, worden na de Provinciale Statenverkiezingen gepresenteerd en aan de nieuwe Statenleden overhandigd.

Met de G1000Zuid-Holland geven inwoners mede richting aan de plannen van het nieuwe provinciebestuur, aldus de provincie. "Provinciale Staten hebben namelijk voor de start van het Burgerberaad met de stichting G1000.nu een overeenkomst gesloten waarin staat dat de Statenleden de uitkomsten overnemen of publiekelijk uitleggen waarom sommige uitkomsten (nog) worden overgenomen." Op 12 januari begon de G1000Zuid-Holland met de Burgertop over het onderwerp wonen. De week erop volgden nog twee Burgertoppen. Daar waren de onderwerpen respectievelijk de toekomst van het platteland en leefbaarheid, verkeer en vervoer. De komende weken komen de deelnemers nog meerdere keren bij elkaar om verder te spreken over hun onderwerpen. "Samen werken ze aan voorstellen die ze uiteindelijk aan hun mede-deelnemers presenteren. In een stemming bepalen de deelnemers dan welke voorstellen er worden meegenomen in het Burgerakkoord." 

Meer informatie: www.g1000zuidholland.nl. De G1000Zuid-Holland is een initiatief van de provincie Zuid-Holland en de begeleiding is in handen van de onafhankelijke stichting G1000.nu.