Fay Lovsky speelt Bedenkelijke liedjes
Fay Lovsky speelt Bedenkelijke liedjes (Foto: PR)

Bedenkelijke liedjes in Leimuiden

LEIMUIDEN - Zin in een avond vol liedjes waar eigenlijk stuk voor stuk wel iets mee is? Kom dan op zaterdagavond 13 mei naar De Ontmoeting. Daar staat Fay Lovsky op uitnodiging van WIJ Presenteert met haar voorstelling Bedenkelijke liedjes. Ze zingt liedjes met songteksten die bedenkelijk zijn, want zoals Fay zegt: afhankelijk van hoe je ernaar kijkt, is met elk liedje wel wat mis.

Waar nog niet zo lang geleden schrijvers als Astrid Lindgren en Roald Dahl in het nieuws waren omdat hun boeken ‘beledigend taalgebruik’ zouden bevatten, is dit bij liedjes ook al een tijd aan de gang. Het is dus een kwestie van wachten op het moment dat muziek wordt verboden. Op verschillende plekken in de wereld is het al zover - Korea, Brunei, Mali. Maar in het westen? Er zijn radiostations waar ‘perverse’ liedjes van Frank Zappa niet mogen of die van Ray Charles en Betty Carter, over date-rape. Om maar vast op de zaak vooruit te lopen houdt Fay Lovsky een aantal liedjes tegen het licht, oud en nieuw, ook van eigen hand. Wat kan er nog wel en wat kan er echt niet meer?

Met een ongemakkelijk gevoel naar huis!

Fay komt met gitaar, theremin en een robot waar ze zichzelf in vorige incarnaties in geprogrammeerd heeft zodat ze af en toe een extra stemmetje kan laten medeklinken, of de handen vrij heeft om een zaag te hanteren. En een zaag, zoals u weet, is bedenkelijk: een wapen. Voeg daarbij beeld van dingen die ooit konden maar nu niet meer, of die nu kunnen maar toen echt niet en iedereen gaat met een ongemakkelijk gevoel naar huis. 

Informatie:

Ga voor meer informatie en kaartverkoop naar de website: www.wijpresenteert.nl.