Afbeelding
(Foto:aangeleverd )

4 en 5 mei in Benthuizen

Ook in Benthuizen worden dit jaar de gevallen strijders herdacht. Op 4 mei worden er, na de 2 minuten stilte om 20:00 uur, bloemen gelegd worden bij het monument op de Algemene Begraafplaats aan de dr Albert Schweitzerlaan.

Op 5 mei zal vanuit Wageningen het bevrijdingsvuur worden opgehaald en naar o.a. Alphen aan den Rijn worden gebracht. In Alphen verzamelt een stoet van legervoertuigen, die vervolgens het vuur verder rondbrengen door de gemeente. Vanuit Benthuizen zullen kinderen het vuur gaan ophalen en een deel van de route meerijden en het vuur meenemen naar Benthuizen. Daar wordt bij het monument op de Algemene Begraafplaats het bevrijdingsvuur ontstoken.

4 mei om 19:45 uur wordt er verzameld op de Algemene Begraafplaats Vrederust aan de dr Albert Schweitzerlaan. 20:00 uur twee minuten stilte, aansluitend worden er bloemen gelegd bij het monument. Op 5 mei rond 13:50 uur is de aankomst van het bevrijdingsvuur en de stoet legervoertuigen bij het monument in Benthuizen. Het wordt zeer op prijs gesteld als de inwoners van Benthuizen op 5 mei de vlag uithangen. De route door Benthuizen loopt via de Westzijdeweg, Heerewegh, Dorpsstraat, Dr. Albert Schweitzerlaan.