Afbeelding
(Foto: gemeente Alphen aan den Rijn)

Lintjesregen in Alphen: dertien onderscheidingen

ALPHEN - Burgemeester Liesbeth Spies heeft afgelopen week, op woensdag 26 april, dertien inwoners van de gemeente Alphen aan den Rijn verrast met een koninklijke onderscheiding.

Mevrouw A. Aldewereld-Wassens uit Alphen is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zij was onder meer lid van de werkgroep van interkerkelijke diensten voor en met mensen meteen verstandelijke beperking in Alphen aan den Rijn. Daarnaast was ze vrijwilliger bij het verpleeghuis Oudshoorn in Alphen. En is ze vrijwilliger bij Ipse de Bruggen in Alphen en is ze vrijwilliger bij verpleeghuis Noorderbrink in Alphen. 

De heer A.Z.C.M. Bontekoe uit Boskoop is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij was onder meer actief bij H. Joannes de Doper in Boskoop. Hij was bestuurslid van en vrijwilliger bij de Scoutingvereniging De Schouw in Boskoop. Bontekoe was ook mantelzorger van zijn ernstig zieke moeder. Daarnaast is hij vrijwilliger bij SailWise. 

Mevrouw A.P. Zwanenburg-Kwakkenbos uit Alphen is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zij is vrijwilliger bij DSS en is vrijwilliger bij RK Petrus en Pauluskerk Aarlanderveen. Zij is onder meer wijkcontactpersoon en aanspreekpunt. 

De heer D. de Blois uit Hazerswoude-Dorp is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij was onder andere penningmeester van SGP-afdeling Zeist en ouderling-kerkvoogd van de Protestantse Gemeente Zeist. Daarnaast is hij sinds 2005 secretaris van de Stichting Waarborgfonds en penningmeester van de Stichting Predikantstraktementen. Ook is hij mede-initiator en voorzitter van de Stichting Financieringsfonds Hersteld Hervormde Kerk (SFH). 

De heer drs. ing. B.A.S. Wille uit Alphen is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Wille is bestuurslid, penningmeester van en vrijwilliger bij de Stichting Alphense Oranje Vieringen. Daarnaast is hij penningmeester van Vrij aan de Rijn. Ook is hij vrijwilliger bij de Watersport Vereniging Nieuwe Meer. 

De heer G.H. de Geest uit Alphen aan den Rijn is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij onder meer vrijwilliger bij ANWB. Daarnaast is hij voorzitter en vrijwilliger bij IVN Alphen aan den Rijn. Daarnaast is hij het aanspreekpunt voor de gemeente en andere partijen en zet hij zich in voor het onderhoud van het landschap. Sinds 2021 is hij lid van het kernteam van de NatuurGidsenOpleiding.

De heer ing. J.R. de Ru uit Alphen is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij was onder andere organisator bij Wijkvereniging Elckerlyc. Hij is voorzitter van en vrijwilliger bij Wijkvereniging de Pionier. Hij begeleidt een persoon die niet meer zelfstandig kan fietsen. Hij is ook opschoonvrijwilliger. 

De heer J. van der Breggen uit Koudekerk aan den Rijn is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij is onder meer vrijwilliger bij de Gereformeerde Kerk Koudekerk aan den Rijn. Daarnaast is hij medeoprichter, bestuurslid, penningmeester en voorzitter van de Rotaryclub Rijnwoude. Hij hielp onder andere de eigenaren van het dorpscafé 'De Hoek' tijdens de coronapandemie. Hij is vrijwilliger bij en mede-initiatiefnemer, medeoprichter en bestuurslid van de Stichting Molen 'De Rooie Wip' in Hazerswoude. Hij is ook vrijwilliger bij en medeoprichter en penningmeester van de Stichting Beheer De Hoek (SBH). Ook was hij raadslid van de gemeente Rijnwoude. En is hij medeoprichter en bestuurslid van het Slokdarm- en Maagkanker (SLMK) Fonds.

Mevrouw M.H.J. Minnee uit Zwammerdam is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zij is vrijwilliger bij Drumfanfare Mavileo Leimuiden. Tot op heden is zij commissielid en wedstrijdcoördinator. 

Mevrouw N.J.I. Geerlof-Meerloo uit Zwammerdam is benoemd totLid in de Orde van Oranje-Nassau. Zij is gastouder voor een bewoner van Ipse de Bruggen en vrijwilliger bij Protestantse Gemeente Zwammerdam. Ook is zij kookgroepmedewerker bij de 'derde helft hap' van Voetbalvereniging Zwammerdam. 

De heer P.J.W. Kentie uit Alphen is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje. Hij was initiatiefnemer van het project 'Vroeg Vogelen' en hij is medeoprichter, bestuurslid, penningmeester en secretaris van Diavaria, de regionale nierpatiëntenvereniging. 

De heer W.A. van der Tang uit Alphen is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij was onder meer vicevoorzitter van de Historische Vereniging Alphen, voorzitter van het Alphens Korenplatform en vrijwilliger bij en voorzitter van Zangkoor 'Jubilate Deo'. Hij was vrijwilliger bij en voorzitter van de Protestants Christelijke OuderenBond. Hij was vrijwilliger bij en bestuurslid van de OSO. En is vrijwilliger van de kerkenraad van 'De Goede Bron'. 

Mevrouw W.E.F.T. van der Louw-Vergeer uit Boskoop is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Ze was onder andere voorzitter van de Stichting Belangenbehartiging Greenport Boskoop. Zij initieerde ook de inzending voor de Floriade. Daarnaast was ze secretaris van de Historische Vereniging Boskoop en vrijwilliger bij parochie H. Joannes de Doper in Boskoop. Ze wierf fondsen voor goede doelen en is secretaris van en vrijwilliger bij de Stichting Inloophuis De Gele Linde. Daarnaast is zij raadslid van de gemeente Alphen. En ze is voorzitter van de Koninklijke Vereniging voor Boskoopse Culturen.