Foto ter illustratie van het Rooie Dorp. Dit is niet de Brittenruststraat.
Foto ter illustratie van het Rooie Dorp. Dit is niet de Brittenruststraat. (Foto: Rob Langerak)

Geen schadevergoeding Brittenruststraat

ALPHEN - De eigenaren van een woning in de Brittenruststraat in het Rooie Dorp in Alphen hebben vorig jaar een aanvraag gedaan voor “tegemoetkoming in schade” bij de gemeente. Burgemeester en wethouders hebben deze aanvraag, op advies van SAOZ, afgewezen. Dat blijkt uit een raadsstuk dat de redactie in bezit heeft.

De eigenaren deden de aanvraag omdat zij vinden dat het nieuwe bestemmingsplan en de ontwikkelplannen van Woonforte in het “Rooie Dorp” zorgen voor waardevermindering van hun perceel. De woning is volgens de aanvragers minder waard omdat de nieuwe woningen in de straat groter worden en meer naar voren komen. 

Ook vreesden zij voor een beperking in het uitzicht en meer schaduw. Verder zijn zij van mening dat het huis een minder gunstig aanzien krijgt naast de nieuwbouw.

Deskundig advies

Op verzoek van de gemeente Alphen heeft SOAZ (adviseur in onroerende zaken) de zaak onderzocht en aan de hand daarvan een definitief deskundig advies uitgebracht. Volgens SOAZ heeft de inwerkingtreding van het bestemmingsplan geen nadelig gevolg voor de aanvragers. 


Daarom is besloten de aanvraag af te wijzen en krijgen de inwoners geen schadevergoeding.