Automobilisten kunnen een opfriscursus volgen.
Automobilisten kunnen een opfriscursus volgen. (Foto: Aangeleverd)

Opfriscursus voor oudere automobilisten

ALPHEN - Er is een opfriscursus voor 50-plussers op woensdag 5 april in Alphen. Automobilisten van 50 jaar en ouder kunnen hier hun rijvaardigheid en verkeerskennis testen en tips krijgen. De gemeente Alphen zet de opfriscursus op touw.

Hoe goed kent u nog al die verkeersregels- en borden? Wilt u ook eens een ervaren rijinstructeur naast u laten beleven hoe u rijdt en na afloop nog wat tips meekrijgen? Dat kan en zonder dat uw rijbewijs in gevaar is. Gewoon als een goede controle voor uzelf. 

De gemeente Alphen houdt in samenwerking met Regio Holland Rijnland en Rijschool Rijnland al ruim 25 jaar deze opfriscursus. "Samen hechten we veel belang aan een goede verkeersveiligheid met als doel minder verkeersslachtoffers. Nu en in de toekomst", aldus de gemeente.

Praktijk en theorie 

"Tijdens de opfriscursus komen alle onderdelen van het autorijden aan bod. Uw rijvaardigheid wordt getest door middel van een rit in uw eigen auto met naast u een rijinstructeur. U moet dus met uw eigen auto komen. Daarnaast krijgt u een theorieles, waarin uw kennis van de verkeersregels wordt opgefrist. Na afloop kunt u opgefrist de weg weer op. En het is nog gezellig ook."

'Rijbewijs, eigen auto en de groene kaart'

U betaalt voor deze ochtend of middag een eigen bijdrage van 15 euro (contant). De overige kosten worden betaald door de gemeente Alphen en Regio Holland Rijnland. Meedoen aan de rijvaardigheidsritten heeft geen gevolgen voor uw rijbewijs. Het gaat om een opfriscursus, niet om een herexamen. U neemt het volgende mee: rijbewijs, eigen auto en de groene kaart. 

'Aanmelden door te e-mailen naar broemalphen@outlook.com'

De opfriscursus heeft plaats op woensdag 5 april 2023 bij Rijschool Rijnland aan de Schans 21 in Alphen aan den Rijn. De cursus duurt een halve dag. U kunt kiezen uit de ochtend (09.00 uur tot 12.30 uur) of de middag (13.30 uur tot 17.00 uur).

U kunt zich aanmelden via broemalphen@outlook.com of 06-26586441.