D66 is actief tijdens de provinciale campagne.
D66 is actief tijdens de provinciale campagne. (Foto: Johannes Abeling)

D66 Nieuwkoop actief bij provinciale campagne

NIEUWKOOP - De verkiezingen voor de provinciale staten zijn dit jaar volgens veel politieke partijen belangrijker dan ooit. De provincie speelt een rol in veel van de grote maatschappelijke vraagstukken van deze tijd: wonen, vervoer, natuur, bedrijvigheid en natuurlijk de factor die alles verbindt op dit moment: de opgave om de stikstofuitstoot te verminderen.

De fractie van D66 is achter de schermen al een tijd actief in de voorbereiding voor 15 maart. Zo is in december op initiatief van Nieuwkoops raadslid Annette Pietersen bijvoorbeeld de teksten over luchtvaart in het verkiezingsprogramma behoorlijk aangescherpt. "Maar ook andere politieke boodschappen die vanuit Nieuwkoop worden uitgedragen, over de noodzaak van goede bereikbaarheid van vervolgonderwijs en ziekenhuizen vanuit elk dorp, staan in ons programma", zo stelt de partij.

'Goede bereikbaarheid van vervolgonderwijs'

Sinds de jaarwisseling is fractievoorzitter Jop van der Pijl dag en nacht in touw als campagneleider. Lucas Rademaker is in vele dorpen en steden actief om mee te helpen met posters plakken flyeren en het voerend van zijn persoonlijke verkiezingscampagne.

Stemmen op een kandidaat uit de gemeente Nieuwkoop kan ook. Lucas Rademaker staat op plaats 20 op de kandidatenlijst voor D66 Zuid-Holland, Annette Pietersen staat als lijstduwer op de lijst op plaats 35.