Herinneringshuis De Aar opent het Nabestaandencafé

TER AAR - Na een grondige verbouwing in de afgelopen coronajaren is de aula van de begraafplaats van Ter Aar omgetoverd tot een sfeervolle plek waar inmiddels rouwdiensten en condoleances gehouden worden en waar er gebruik gemaakt kan worden van de rouwkamer.

'Behoefte aan even een praatje'

"In de tijd dat we hier aan het verbouwen waren spraken we veel mensen die een kijkje kwamen nemen in de aula nadat ze de begraafplaats bezocht hadden. Toen is wel gebleken dat er behoefte is aan even een praatje", vertelt Karin van Keur & Keur Overlijdenszorg, eigenaar van het Herinneringshuis. "Daarom openen we vanaf nu iedere tweede zondag van de maand het Nabestaandencafé. Hier kan men binnenlopen voor een kopje koffie of thee. Het bezoeken van een begraafplaats kan best wat emoties meebrengen, zelfs na heel veel jaren nog. Daarom willen we een plek bieden waar mensen even bij kunnen komen en op kunnen warmen."

Voor mensen die het fijn vinden om op de toch altijd stille zondag wat aanspraak te hebben aan anderen in eenzelfde situatie is er ruimte hun verhaal met elkaar te delen. De aanwezigheid van Dennis en Karin Keur zorgt een luisterend oor voor wie hier behoefte aan heeft.

Opening

Het Nabestaandencafé is geopend tussen 11.00 en 13.00 uur en start voor het eerst op zondag 12 maart.