Hier staat 4.850 euro, maar er is echt 5.000 euro opgehaald.
Hier staat 4.850 euro, maar er is echt 5.000 euro opgehaald. (Foto: Aangeleverd Lia Haverkamp)

5000 euro voor Voedselbank opgehaald tijdens het Groot Alphens Dictee

ALPHEN - De Soroptimisten Club Alphen aan den Rijn heeft afgelopen week het Groot Alphens Dictee voor de twaalfde keer op touw gezet. Soroptimisten staan naar eigen zeggen voor de positieverbetering van vrouwen en meisjes overal in de wereld, zodat zij in staat zijn om op autonome en authentieke wijze een bijdrage te leveren aan de samenleving. Er is 5000 euro opgehaald voor de Voedselbank.

De aula van het Groen Hart Lyceum was volgens de organisator goed gevuld met 84 enthousiaste dictee schrijvers. Neerlandicus Walter Oussoren slaagde erin om de zaal doodstil te krijgen en het dictee duidelijk voor te lezen. Els Scheerder, de schrijver van het dictee, had het de schrijvers niet gemakkelijk gemaakt.

In totaal zijn er 1.659 fouten gemaakt met een gemiddelde van 21 fouten per dictee. Één van de deelnemers presteerde het om maar 3 fouten in het dictee te schrijven.

Dit jaar is het dictee voor het eerst in twee categorieën gehouden. Om de geoefende dicteedeelnemer wat extra uit te dagen, was de categorie GAD plus toegevoegd. Het beste GAD plus team bleken “De Spellingcheckers” te zijn en Rein Leentfaar behaalde de eerste individuele plaats in de zogeheten plus-categorie.

Het team “Goet Foud” wist de overwinning te behalen in de GAD categorie. Echter de 1ste prijs voor individuele deelname moest gedeeld worden. Zowel Els Bouthoorn als Marlies Schuurman hadden 9 fouten.

Maar de grootste prijs ging naar de Voedselbank Alphen aan den Rijn en omstreken.

Bestuurslid René de Jong mocht namens deze stichting de cheque in ontvangst nemen van Ingrid Buitenhuis van de Soroptimisten Club Alphen aan den Rijn van 4.850 euro.

Hetgeen een dag erna door een anonieme deelnemer werd aangevuld tot 5.000 euro vertelt de Voedselbank. De Voedselbank gaat het geld uitgeven aan activiteiten voor kinderen die onder de armoedegrens leven.

"Mede dankzij onze sponsoren en donateurs hebben we dit mooie bedrag kunnen overhandigen aan de Voedselbank Alphen aan den Rijn e.o. De primaire doelstelling van de Voedselbank is het verstrekken van wekelijkse voedselpakketten aan mensen die (tijdelijk) niet in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien", aldus de organisatie.

Maar ze doen meer. Om voor deze gezinnen zelfredzaamheid te verhogen en het leven iets te kunnen veraangenamen, werken zij samen met organisaties en stichtingen.