Participe organiseert uitjes voor senioren.
Participe organiseert uitjes voor senioren. (Foto: Marije Kuiper / Fotograaf)

Gezocht: Vrijwilligers Ouderenwerk

ALPHEN - Het expertise knooppunt ouderenwerk is verantwoordelijk voor het uitvoeren van het ouderenwerk en ouderenadvies. Een aantal medewerkers in diverse functies zorgt voor projecten, inlopen, advies en diensten voor ouderen.

Dat kunnen ze echter niet zonder de hulp en ondersteuning van vrijwilligers. Graag nodigen we u uit voor een kennismakingsgesprek waar we samen u kunnen kijken waar we uw specifieke talenten kunnen inzetten.

UP! gesprekken

UP! wil mensen op een persoonlijke manier met elkaar in gesprek brengen over belangrijke en zingevende thema's die ertoe doen als je ouder wordt. We trainen vrijwilligers in één dag tot gesprekleiders waarna u zelf uw eigen groep kunt gaan begeleiden.

Migratieachtergrond

Bij het aanvragen van een WMO regeling, bij een huisbezoek, een bezoek van de dokter spelen veelal ook een taal- en cultuurbarrière. We zijn daarom op zoek naar vrijwilligers die de taal en cultuur van deze ouderen kennen en begrijpen en kunnen functioneren als intermediair tijdens dit soort gesprekken

Welzijnsbezoeken

Alle ouderen in Alphen boven de leeftijd van 75 jaar krijgen een welzijnsbezoek aangeboden. Dit houdt in dat een vrijwilliger de oudere bezoekt en samen inventariseert hoe het gaat, of er vragen zijn, er behoefte is aan specifieke hulp, zorg etc. 

ANWB AutoMaatje chauffeurs gezocht

Nederland heeft bijna 1 miljoen mensen waarvoor vervoer niet vanzelfsprekend is, bijvoorbeeld door hun leeftijd of een beperking. Geen vervoer betekent dat zij geïsoleerd raken. ANWB AutoMaatje is een vervoerservice waarbij vrijwillige chauffeurs minder mobiele plaatsgenoten vervoeren. De chauffeurs gebruiken daarvoor hun eigen auto.

ParticipeMobiel chauffeurs gezocht

Zonder indicatie zijn er voor minder mobiele bewoners binnen de gemeente Alphen verschillende mogelijkheden om toch zelf boodschappen te doen of om bij iemand op bezoek te gaan. Zoals met de ParticipeMobiel, een elektrisch voertuig dat wordt bestuurd door vrijwilligers voor korte ritjes binnen Alphen.

Chauffeurs en begeleiders voor de BoodschappenPlusBus en Uitjes gezocht 

Participe organiseert uitjes voor senioren. Als chauffeur zorgt u ervoor dat de deelnemer veilig en comfortabel van en naar huis wordt gebracht.

Binnen al deze projecten en activiteiten kunt u van enorme meerwaarde zijn in het leven en welbevinden van de senioren in Alphen.

Heeft u interesse of vragen? U kunt contact opnemen met Désirée Bellaard via d.bellaard@participe.nu of via 06 38 21 43 73.