Ideeën

Zonder goede ideeën staat de wereld zo ongeveer stil. Of ik nu de juiste persoon ben om het zaadje te planten weet ik niet... Neem dit: een automatische raamwasser in het kozijn ingebouwd met een waterreservoir. Niet alles wat is uitgedacht, is bruikbaar, maar het geeft wel aan dat er potentie zit in iets waarvan een ander denkt: 'hier kan ik iets mee!'

Maar een idee is een gedachte, soms gevolgd door er een denkbeeld van te maken. Deze persoon kan een multipotentialist zijn, dit is iemand die vol zit met ideeën. Vele beroemde mensen behoren hiertoe, onder meer wijlen Da Vinci en president Roosevelt. Het zijn uitstekende probleemoplossers mede door hun grote creativiteit, maar er zit ook keerzijde aan deze genieën. Zoals het vernuft om massa vernietigingswapens te ontwikkelen. Is het mogelijk om deze genieën samen te brengen om bijvoorbeeld nieuwe geneesmiddelen te maken en ideeën uit te wisselen. 

Veel wordt gedaan aan allerlei soorten subsidieverspillingen, zoals aan de windturbines (deze staan veel stil) en het stimuleren van elektrische auto’s (wil je er één, betaal die dan zelf). Weet u, ik zie wat er draait aan windturbines. Ik kijk tegen meer dan tweehonderd van deze subsidieverslinders aan en die staan teveel stil.

Er zijn veel slimme mensen op onze aardbol en soms denk ik wel eens: ‘Waarom werken deze slimme ideeën-mensen niet in dienst van de overheid? Probeer uit wat deze mensen kunnen verzinnen/bijdragen. Dit levert 'hoogstwaarschijnlijk' veel geld op. 

De overheid geeft zo ongeveer overal subsidie aan. Dan doe ik liever iets wat het mensdom ten goede komt. Stroom is het toverwoord en, wie dit wel of niet wil, het komt over een tijd uit de kerncentrale. Sommigen zien dit niet zitten, maar een telefoon of auto heeft stroom nodig. Neem van mij aan: als een batterij leeg is, en er is kernenergie, dan worden deze producten gewoon weer onder de lader gezet. Welke type stroom er ook uit het stopcontact komt! Reacties naar peter.koomen300@gmail.com.