De winnaars Bente, Sanna en Annabel.
De winnaars Bente, Sanna en Annabel. (Foto: aangeleverd)

Winnaars Heel Newton Bakt

HOORN - Op SG Newton in Hoorn vond onlangs de grote versierwedstrijd 'Heel Newton Bakt' plaats. Bijna honderd groep 8-leerlingen van dertig scholen uit Westfriesland stonden bij Newton in de keuken en de bakkerij om prachtige, smaakvolle creaties te maken. Het thema van dit jaar was 'stripfiguren'. Op sommige scholen hadden voorrondes plaatsgevonden als kwalificatie voor Heel Newton Bakt.

Een deskundige jury beoordeelde de taarten op smaak, uiterlijk en verwerking van het thema. Maar zoals bij elke wedstrijd kan er maar één de winnaar zijn. Dat was basisschool Het Spectrum uit Hoorn, vertegenwoordigd door Bente, Sanna en Annabel. Als prijs mag de klas van de winnaars kiezen uit een bakworkshop of een stormbaanclinic.

Tijdens de try-outdagen in november hebben veel groep 8-leerlingen Newton al bezocht, lesjes gevolgd in de praktijklokalen, kennis gemaakt met docenten en de sfeer geproefd. SG Newton is een kleinschalige, veilige school voor leerlingen met een mavo-, vmbo basis- of kaderadvies. Op Newton krijg je de tijd om te ontdekken wat je leuk vindt en waar je goed in bent. Met de drie aantrekkelijke talentlijnen Food & Health, Safety & Security en Creative Design is er voor ieder wat wils. Je kunt veel verschillende dingen kiezen en uitproberen, zoals leren koken en bakken, een website bouwen, actief zijn op de stormbaan, in een voorstelling spelen en nog veel meer. Naast een eigen stormbaan heeft Newton ook plannen om een Cruyff Court op het plein aan te leggen. 


Wie de school (nog) eens wil bezoeken, kan 17 februari tussen 17.00 en 21.00 uur langskomen tijdens de open dag. Een keertje een echte les volgen? Schrijf je dan in voor een proefles op donderdag 9 maart. Dat kan via www.sgnewton.nl. En wie een persoonlijke rondleiding wil, kan langskomen op vrijdag 3 of maandag 6 februari. Aanmelden kan via de website.