Het Match2work project is afgerond.
Het Match2work project is afgerond. (Foto: aangeleverd)

Afsluiting project Match2Work

REGIO - In totaal presenteerden 175 leerlingen op donderdag 27 januari hun ideeën, aanbevelingen en oplossingen van casussen die docenten hadden aangenomen van 35 regionale bedrijven en instellingen. Door deze bedrijven werden maar liefst 75 casussen gemaakt dus er viel veel te kiezen. Van aantrekken tot personeel tot ontwerpen en technologische oplossingen zoeken.

Het was een drukte van jewelste in het Martinuscollege, waar het eindevent plaatsvond. Maar liefst 7 juryleden waren nodig om alle casussen te bekijken om de zogenaamde 'uitblinkers' te kiezen en om deze keuze te kunnen onderbouwen. In totaal waren 15 docenten betrokken bij het project. Van SG De Dijk, Tabor D’Ampte, OSG West-Friesland en het Martinuscollege. Van werving, scholing, maken casussen, keuze casussen, lesprogramma tot eindevent neemt het project in totaal zes maanden in beslag voor projectleider Sylvia Bakker van ProDiCo. "Het eindevent, gepresenteerd door Otto Wijnen is dan ook de kers op de taart."

Diverse opdrachten

Leerlingen hebben o.a. voor Pall Medistad bekeken hoe je een lek in een zak met medicijnen opspoort, een ontwerp gemaakt voor Dura Vermeer van een stationsplein en voor de Scholtens groep een huis ontworpen met 3D geprinte onderdelen. Vaak zijn er ook casussen opgepakt om jongeren voor een beroep, bedrijf of dienst te interesseren. Veel marketing vraagstukken, maar ook 'hoe kunnen we jongeren in West-Friesland aansporen zich vroegtijdig in te schrijven voor een huurwoning van Intermaris?' kwamen voorbij. Op deze vraag gaven de leerlingen het volgende antwoord: "Wij weten dat beter, want wij zijn die doelgroep."


Het was een geslaagd project. Leerlingen bedachten oplossingen en ontwikkelden zich als ware ambassadeurs voor 'hun' opdrachtgever. Ga voor meer informatie naar www.projectmatch2work.nl/regio- west-friesland.