Bijbelgespreksgroep De Vriendschapsclub
Bijbelgespreksgroep De Vriendschapsclub (Foto: Ingezonden)

Kwart eeuw De Vriendschapsclub

Nieuws

Alweer een kwart eeuw geleden merkten Lia Sabbé en Petra Kuperus in jet kerkelijk gemeenschapscentrum De Bron op dat er binnen de parochie niets was voor mensen met een verstandelijke beperking. Het tweetal nam het initiatief om een bijbelgespreksgroep te beginnen. De eerste bijeenkomst was op 18 maart 1998. Deelneemster Cathelijne de Rooij bedacht de naam ‘De Vriendschapsclub’ . Alle deelnemers wonen begeleid in woonvoorzieningen. 

ALPHEN - Sinds 1997 delen de leden van De Vriendschapsclub lief en leed met elkaar Op zondag 16 april om 11.00 uur in het kerkelijk centrum de Bron aan de Troubadourweg in Alphen aan den Rijn is er een dankdienst voor deze 25 jaar vriendschap.  

De avonden zijn heel laagdrempelig en beginnen altijd met het aansteken van een kaarsje met bijbehorend lied. Daarna volgt een persoonlijk welkom voor iedereen en doen we een rondje en vertelt men waar iedereen men op dat moment staat in het leven. Want er gebeurt veel en de emoties zitten vaak hoog. Men kan dan ook meteen vertellen voor wie of wat men wil bidden. Zoals voor een overleden moeder, verloofde of taxichauffeur en de toestand in de wereld. Men leeft mee met alles wat er gebeurt. Het samenvatten van deze gebeden en het uitspreken ervan gebeurt door Petra. 

De deelnemers zingen een lied en lezen een Bijbelverhaal. Daar gaan ze vervolgens over in gesprek, wat vinden ze er van? Herkennen ze iets in het verhaal? Is dit ook iets wat jij in jouw leven herkent? Soms komen er prachtige, soms schrijnende opmerkingen vooral als het thema gaat over ‘Jij hoort erbij’. Dat wordt lang niet door iedereen zo ervaren.

Steevast eindigt de club met het lied: ‘Beste allemaal ga terug naar je woning’.

Afbeelding