Hertzberger in het voormalige ‘Centraal Beheer'-kantoor in Apeldoorn.
Hertzberger in het voormalige ‘Centraal Beheer'-kantoor in Apeldoorn. (Foto: Park Villa )

The Proof of the Pudding

Nieuws

ALPHEN - De wereldberoemde architect Herman Hertzberger (90) wil aan het eind van zijn carrière bewijzen dat zijn sociale en duurzame visie op architectuur nog altijd levensvatbaar is. 

Architect Hertzberger in Parkvilla

In de documentaire The Proof of the Pudding strijdt hij voor de transformatie tot woningen van zijn meest iconische gebouw: het voormalige ‘Centraal Beheer’-kantoor in Apeldoorn. Voorafgaand aan de film op vrijdag 14 april bij Parkvilla verzorgt CAS Alphen (Centrum voor Architectuur en Stedenbouw Alphen) een inleiding.

Zijn gebouwen en ideeën zijn wereldberoemd en worden nog altijd bewonderd en bestudeerd. Hertzberger is op 90-jarige leeftijd nog steeds actief. Zijn meest iconische gebouw, ‘Centraal Beheer’ uit 1972, wordt getransformeerd van verlaten kantoorgebouw tot een hedendaagse, duurzame plek voor wonen, werken en recreëren. Hertzberger noemt deze transformatie ‘the proof of the pudding’.

In de documentaire leren we Hertzberger kennen als een gedreven, humoristisch en bescheiden mens. Meer info en tickets: parkvilla.nl

Afbeelding