Cultuurfonds investeert ruim 480.000 euro

REGIO - Het Prins Bernhard Cultuurfonds Zuid-Holland draagt in het eerste kwartaal van 2023 voor 484.203 euro bij aan bijna honderd projecten in de provincie. 

"Na een paar moeilijke jaren lijkt het erop dat er eindelijk weer wat ruimte, vertrouwen en mogelijkheden komen om nieuwe initiatieven te ontplooien. Bij het Cultuurfonds Zuid-Holland zijn in elk geval twee keer zoveel aanvragen binnengekomen vergeleken met de vorige ronde."

Een voorbeeld van een van de projecten is het AlphenArtEvent van 9 tot en met 11 juni in Alphen aan den Rijn. In broedplaats De Werf in Alphen wordt dan het werk getoond van ongeveer zeventig professionele hedendaagse kunstenaars. Daarnaast maken ruim vijfhonderd basisschoolleerlingen een gezamenlijk kunstwerk. 

Bij De Werf in Alphen wordt werk getoond van zeventig kunstenaars

"Doel van het project is de zichtbaarheid te vergroten van de Alphense kunstenaars, De Werf en het bredere Rijnhavengebied als culturele hotspot. Het Prins Bernhard Cultuurfonds Zuid-Holland steunt dit event met een bijdrage van 4.000 euro."

"Het Prins Bernhard Cultuurfonds investeert elk jaar ruim 35 miljoen euro in cultuur en natuur. Dat geld gaat naar zo'n 3.500 projecten. Dat doen we met de bijdrage van de VriendenLoterij en Nederlandse Loterij en samen met onze donateurs, schenkers en partners." Meer informatie: www.cultuurfonds.nl.