'Het Calefax Reed Quintet brengt een muzikaal portret van het roerige Europa in de jaren tien, twintig en dertig met onder andere werken van Weill, Debussy en Gershwin.'
'Het Calefax Reed Quintet brengt een muzikaal portret van het roerige Europa in de jaren tien, twintig en dertig met onder andere werken van Weill, Debussy en Gershwin.' (Foto: Merlijn Doomernik)

Concert Calefax Reed Quintet

ALPHEN - Culturele Stichting Cornelis de Vlaming sluit haar seizoen af met een concert door het internationaal vermaarde Calefax Reed Quintet op donderdag 20 april om 20.15 uur in de Oudshoornse kerk aan de Oudshoornseweg 90 in Alphen aan den Rijn. 

"Calefax is een hechte formatie van vijf rietblazers die een grote passie delen. Al vijfendertig jaar houden ze in binnen- en buitenland een reputatie hoog op basis van virtuoos spel, briljante arrangementen en een frisse podiumpresentatie. Ze gelden als de uitvinders van een nieuw genre: het rietkwintet. Daarmee inspireren zij jonge blazers die overal in de wereld in hun voetsporen treden. Calefax, dat is een klassiek ensemble met een popmentaliteit."

"Het Calefax Reed Quintet brengt een muzikaal portret van het roerige Europa in de jaren tien, twintig en dertig met onder andere werken van Weill, Debussy en Gershwin. Het begin van de twintigste eeuw was een tijd van grote verandering."

"In de kunst voltrok zich een revolutie: waar figuratieve beeldende kunst werd afgedankt gold hetzelfde voor de tonaliteit in de klassieke muziek. En al die nieuwe muzikale geuren en kleuren die zich aandienden: een waaier aan mogelijkheden." 

Informatie en kaarten: www.cornelisdevlaming.nl.