Tijdens de lentelunch zingt het koor Sootjevisch uit Zevenhuizen in prachtige klederdracht.
Tijdens de lentelunch zingt het koor Sootjevisch uit Zevenhuizen in prachtige klederdracht. (Foto: PR)

Themabijeenkomst, bingo en lentelunch

ALPHEN - Wijkcentrum Swaenswijk in Alphen aan den Rijn houdt de komende dagen verschillende activiteiten, waaronder een themabijeenkomst, bingo en een lentelunch.

Maandag 17 april om 14.00 uur houdt Wijkcentrum Swaenswijk een bijzondere themabijeenkomst over medische keuzen in de laatste levensjaren. 

Spreker is Dorothea Touwen, docent en onderzoeker medische ethiek bij de sectie Ethiek en Recht van de Gezondheidszorg van het Leids Universitair Medisch Centrum. 

"Ze doet onderzoek met name in de ouderenzorg. Naarmate men ouder wordt, neemt de kans op medische problemen toe, terwijl de keuzes die oudere mensen maken misschien wel anders zijn dan die van jonge mensen."

"Het is daarom belangrijk om te weten waarover u zelf kunt beslissen. Moet u doen wat de dokter zegt of kunt u ook besluiten de voorgestelde behandeling te weigeren? Wat is handig om te regelen voor het geval u niet meer zelf kunt beslissen? Wie neemt het nemen van beslissingen dan van u over?"

"Is een levenstestament verstandig? Waarover is het verstandig om met uw huisarts te gaan praten? En waarover met uw partner, uw familie, uw vrienden. Tijdens de bijeenkomst zal Touwen concrete informatie geven over bovenstaande kwesties. Daarna is er ruimschoots gelegenheid tot het stellen van vragen."

"Iedereen krijgt met dit onderwerp vroeg of laat te maken. Daarom is het aan te raden om bij deze bijeenkomst aanwezig te zijn", aldus het wijkcentrum. Entree is 5 euro inclusief twee consumpties. 

Bingo

Woensdag 19 april is er een gezellige bingomiddag om 14.00 uur. "Er zijn mooie prijzen te winnen. Kom dat zien en speel mee." Entree is 6 euro inclusief twee gratis consumpties. Er worden zes rondes gespeeld onder de enthousiaste leiding van Cees van Leeuwen.

Lentelunch

Vrijdag 21 april om 12.00 uur is er een lentelunch in Swaenswijk. "Naast een uitgebreide lunch zingt het koor Sootjevisch uit Zevenhuizen in prachtige klederdracht." De zaal is open om 11.30 uur en om 13.30 uur zingt het koor. Aanmelden vóór 15 april via: bestuur@wijkcentrumswaenswijk.nl of via tel.: 06-22333260. De ingang van Wijkcentrum Swaenswijk is aan de Jongkindt Coninckstraat 2b in Alphen aan den Rijn. 

Meer informatie: www.wijkcentrumswaenswijk.nl.