Er is een college over Sint Maarten in Alphen.
Er is een college over Sint Maarten in Alphen. (Foto: Wikipedia)

College over Sint Maarten en toneel

ALPHEN - Er staan weer twee activiteiten gepland in Wijkcentrum Swaenswijk in Alphen. Op maandag 6 maart, aanvang 14.00 uur, is het college ‘Het eiland Sint Maarten’ door oud-burgemeester van Alphen aan den Rijn Nico Schoof.

Nico Schoof was voorzitter van de voortgangscommissie Sint Maarten. Sint Maarten is het kleinste land binnen het Koninkrijk der Nederlanden, waarvan Nederland, Aruba en Curaçao ook deel van uitmaken. In oktober 2010 zijn de Nederlandse Antillen opgeheven en kregen de zes eilanden overzee een andere status. Van de ene dag op de andere opeens op eigen benen staan valt niet mee. En als dan ook orkaan Irma in september 2017 een spoor van vernielingen trekt en kort daarna Corona ervoor zorgt dat de belangrijkste inkomstenbron, het toerisme, droog valt, is het leed vrijwel niet te overzien. Nico Schoof is vanaf 2010 als toezichthouder betrokken bij de opbouw van het eiland Sint Maarten. Hij was verder hoofd van de civiele missie wederopbouw vanuit het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Met een praatje en plaatjes neemt hij belangstellenden graag mee naar het overzeese deel van ons Koninkrijk en in het bijzonder Sint Maarten. Entree bedraagt 5 euro, inclusief koffie of thee.

Toneelstuk

Op woensdag 8 maart, aanvang 14.00 uur, treden de De Plankenridders uit Aarlanderveen op met “ALLES KITS”. Het toneelstuk bestaat uit 3 bedrijven en duurt circa 2 uur en een kwartier exclusief de pauze. Korte inhoud Alles Kits is: Francisca wint een geldbedrag met een prijsvraag en gaat de bloemetjes buiten zetten met haar vriendinnen. In de tussentijd komen er allemaal vreemde mensen bij Hans, haar man, en de inwonende oma. Dit zorgt voor hilarische momenten en hachelijke situaties, maar zoals de titel al zegt, alles komt goed. De toneelgroep bestaat al ruim 45 jaar. Elk jaar geven ze standaard 3 uitvoeringen in het Dorpshuis van Aarlanderveen en 1 uitvoering in Theater Kaleidoskoop. En nu ook in Swaenswijk. "Door uw komst en belangstelling kan toneel ook een vaste plaats krijgen in Swaenswijk", aldus Sjaak van der Neut van het wijkcentrum.

Entree bedraagt ook hier 5 euro, inclusief koffie of thee.

 

Wijkcentrum Swaenswijk is gevestigd aan de Jongkindt Coninckstraat 2b in Alphen. Meer info: www.wijkcentrumswaenswijk.nl