Er zijn binnenkort weer veel activiteiten bij Parkvilla.
Er zijn binnenkort weer veel activiteiten bij Parkvilla. (Foto: Parkvilla)

Binnenkort in Parkvilla

THEATER
Laurens Joënsen | A Transatlantic Love Story
Deze voorstelling op 4 maart is een liefdesverhaal, speciaal geschreven en gearrangeerd voor Scandinavilla. Joënsen studeerde klassiek gitaar aan het Amsterdams conservatorium. In zijn muziek klinken Scandinavische, blues en Afrikaanse invloeden door. Zijn moeder komt uit Zeeuws-Vlaanderen en zijn vader van de Faeröer eilanden, onder IJsland. Tijdens haar vakantie op deze eilanden werd de moeder van Laurens verliefd op Marius. Ze viel voor zijn gitaarspel en de rijke cultuur van de eilanden. Laurens vertelt het verhaal van zijn afkomst en neemt het publiek mee op een muzikale reis.

CURSUS Batikken doe je zo

Deze nieuwe cursus is een creatieve en kleurrijke vorm van textieldecoratie. De essentie van de batiktechniek is het gedeeltelijk bedekken van de stof met was. De behandelde delen kunnen geen verf opnemen. Na het verven wordt de was verwijderd. Docent Olga de Bie is fashion designer en heeft jarenlang ervaring in het ontwerpen van dessins voor textiel.

FILM
The Whale is een aangrijpend drama met een fenomenale comeback van acteur Brendan Fraser als vader, die probeert opnieuw contact te maken met zijn vervreemde tienerdochter. The Whale is zowel hartverwarmend als hartverscheurend. De film heeft drie Oscar nominaties te pakken.

Godland
Kostuumdrama-avontuur in een ongerept IJsland. Een feest voor het oog door de heerlijke soberheid, een tikje afstandelijk, maar uiteindelijk innemend en uitnodigend. Godland biedt niets minder dan het avontuur van het ontdekken van een hele wereld.

Fanny & Alexander
Ingmar Bergmans beroemde terugblik op zijn eigen jeugdjaren. De levenslustige weduwe Emilie hertrouwt met Edvard, een strenge lutherse geestelijke.

Tickets: www.parkvilla.nl