Historische puddingvormen
Historische puddingvormen (Foto:Remco Prins)

Tenstoonstelling puddingvormen

REGIO - In het museum van Ter Aar is onlangs een bijzondere tentoonstelling geopend. De vitrines zijn gevuld met 400 puddingvormen uit de collectie van mevrouw Couperus-Vissenberg. De vormen komen uit vervlogen tijden maar zijn goed bewaard gebleven. Ze bestaan uit verschillende vormen en soorten zoals steen, keramiek en staal. Het gaat voornamelijk om puddingvormen afkomstig uit Engeland, het land van de pudding.

De secretaris van de Nederlandse vereniging van puddingvormen, Lia Bernard, kwam speciaal langs en heeft onlangs de tentoonstelling geopend. Dit gebeurde op symbolische wijze door middel van het storten van een pudding. 


Afgelopen weekend bezochten leden van de Nederlandse vereniging van puddingvormen het museum van Ter Aar en waren positief verrast over de rijke collectie. De tentoonstelling is al in volle gang en loopt tot 20 augustus. Op de laatste dag van de tentoonstelling zullen de puddingvormen worden geveild. Het museum van Ter Aar is geopend op woensdag, zaterdag en zondag 14:00-16:00.