A night with Janis in The Cube.
A night with Janis in The Cube. (Foto: Aangeleverd Laura van Ooi)

A night with Janis in The Cube

BOSKOOP- Na een intensieve periode van voorbereidingen wordt de try-out van de theatershow 'A night with Janis Joplin' opgevoerd op zondag 19 maart om 15.00 uur. Plaats van handeling is The Cube aan de Reijerkoop 4a in Boskoop. De Janis Joplin Tribute Band treedt op.

De show heeft volgens The Cube geresulteerd in een enthousiast publiek met veel lovende kritieken zoals: "Het gemak waar deze geweldige zangeres mee zingt is bewonderenswaardig” en "Zangeres met prachtstem die veel aankan en echt Janis tot leven wekt. Verder de mooie verschillende sounds van de sologitaar, passend of specifiek voor elk nummer. Ook de rest van de band deed het perfect. Goede tussenstukjes met autobiografisch verhaal van Janis als jong en wild meisje en met haar problematiek.”

De begeleidingsband, onder leiding van Bram Smeele, bestaat uit zeven professionele muzikanten en de rol van Janis wordt op een fantastische manier vertolkt door zangeres Kira Kool. Zij vertelt op een muzikale manier de levensloop van Janis. Tijdens de anderhalf uur durende show word je meegenomen in het bewogen leven van Janis en ervaar je zelf de sfeer van de sixties, flower power en Woodstock. Tijdens de muzikale reis komen natuurlijk de grote hits als Me & Bobby McGee, Piece Of My Heart en Mercedes Benz voorbij. Janis was een Woodstock ster uit de sixties die net als Jimi Hendrix, Jim Morrison en Amy Winehouse tot de ‘Forever 27 club' behoort van veel te vroeg gestorven muziek helden.

De band laat volgens The Cube de sound uit de sixties zó laten klinken, dat je een constante herinnering uit die tijd beleeft en een fantastische middag hebt. Tickets: www.jc-thecube.nl of www.poppodiumboskoop.nl.