Jazzband Lamoer viert zijn jubileum.
Jazzband Lamoer viert zijn jubileum. (Foto: Aangeleverd Xander van Marion)

Jazzband Lamoer viert jubileum

NIEUWKOOP/HAZERSWOUDE - Dit jaar viert de groep Lamoer haar 15-jarig jubileum als jazzband, maar de muzikanten zijn zelfs al 25 jaar bij elkaar als band. Met de toegankelijke jazz weten ze overal de harten te veroveren. Af en toe denk je dat je op Frenchstreet in New Orleans loopt om vervolgens weer met Cubaanse klanken verrast te worden en af te sluiten met een lekkere jazzclassic. Altijd hangt er een ontspannen sfeer en zoekt de band connectie met het publiek.

Lamoer reisde de eerste 10 jaar onder de naam To Be Continued stad en land af om op te treden bij jeugdverenigingen en koffiebars. Met gevarieerde stijlen muziek zoals: rock, pop, latin en funk. Na het vertrek van zanger Wim Bol werd met name de funk en latin behouden, maar werden hier allerlei jazzsoorten aan toegevoegd. Na enige tijd werd zangeres Vivian Roy aangetrokken om de soul in de band te brengen. Na haar afscheid van de band enkele jaren gelden is nu Danielle van Dijke de vaste zangeres.

Bijzonder

Het is bijzonder dat een band het zo lang met elkaar uithoudt, vinden ze allemaal. Maar volgens Andreas Vergunst de gitarist van de band is het geheim simpel: “Gewoon de liefde voor muziek, de gezellige oefenavonden en de variatie van adressen waar gespeeld wordt. Iedereen heeft zijn eigen rol binnen de band en samen zorgt dit voor altijd weer een gezellig en muzikaal hoogstaand optreden. Dit is wat we graag doen.”

Optredens

Zondag 19 maart speelt Jazzband Lamoer op het Jazzfestival Nieuwkoop in theater Kaleidoskoop.


En 7 april zijn ze te beluisteren in de Juffrouw in Hazerswoude-Dorp.

Jazzband Lamoer

De samenstelling van de band is als volgt:

Danielle van Dijke – Zang

Arjan Vergunst – Bas

Peter Matze – Sax en klarinet

Xander van Marion – Drums

Andreas Vergunst - Gitaar